"Зачистка" Медведчука і Порошенка: експерт пояснив сценарій Банкової

3 червня 2021, 02:14
Олександр Кочетков оцінив скандал з публікацією "плівок Медведчука".
Медведчук
Віктор Медведчук / Reuters

Публікацією "плівок" Медведчука Офіс президента намагається розчистити політичний майданчик під можливі дострокові президентські вибори від потенційних суперників, заявив політичний аналітик Олександр Кочетков.

Як пише він у матеріалі на Главреді, стратегія Банокової полягає в тому, щоб "зачистити фланги справа і зліва - тобто прибрати Медведчука, а разом з ним – і Порошенка", щоб в кінці-кінців суперником Володимира Зеленського залишився тільки Юрій Бойко.

"Зеленський зараз пішов на правий фланг з патріотичною риторикою і йому треба прибрати з нього Порошенка – щоб там не було більшого патріота, ніж Зеленський, адже саме Порошенко зараз виглядає великим патріотом", - вважає експерт.

Водночас він попередив, що у Порошенка стабільно стійке електоральне ядро, яке Зеленському буде важко розколоти.

"І Медведчук, і Порошенко, зі свого боку, і надалі все записане на плівках будуть заперечувати і говорити, що це фейк, монтаж і підступи ворогів. Причому це примітивний захист - "не пам'ятаю", "не було" і "не знаю" - досить дієвий. Тому Порошенко буде говорити, що його не поінформували [про запис], а Медведчук буде спиратися на Козака, якого ми навряд чи побачимо в країні найближчим часом", - додав Кочетков.

читайте такожПід патронатом Порошенка: Медведчук домовлявся про закупівлю вугілля в ОРДЛО - ЗМІ

Санкції проти Віктора Медведчука:

  • Раніше Печерський суд обрав Медведчуку запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного браслета та іншими процесуальними обов'язками.
  • 12 травня Медведчуку вручили підозру за статтями 111 і 438 Кримінального кодексу - державна зрада і порушення законів і звичаїв війни.
  • Оголошено підозру за трьома епізодами: незаконна передача РФ газового родовища; надання російським спецслужбам відомостей, що містять державну таємницю (про прихований військовий підрозділ ЗСУ) проведення підривної діяльності проти України - підготовка мережі російського впливу в Україні під назвою "Промінь".
  • Президент України Володимир Зеленський підписав указ про введення в дію рішення Ради національної безпеки і оборони про санкції проти народного депутата від Опозиційної платформи - За життя Віктора Медведчука та його оточення.
  • Обмежувальні заходи розраховані на три роки, йдеться в указі глави держави, опублікованому на сайті Офісу президента.
  • Указ президента Зеленського набирає чинності з моменту його опублікування.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти