StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Наліт зникне за хвилини: жінка розказала, як позбутись плям від чаю на чашці

22 грудня 2023, 03:40
8178
Плями від чорного чаю важко вивести, але, на щастя, є розчин, який швидко очистить ваші чашки.
Наліт зникне за хвилини: жінка розказала, як позбутись плям від чаю на чашці
Як позбутись плям від чаю на чашці / Колаж Главред, фото: скріншот із відео YouTube, pixabay

Немає нічого кращого, ніж чашка чаю для початку дня, але це може розчаровувати, якщо ваша улюблена чашка вкрита плямами, які, здається, неможливо вивести.

Причиною появи потворних коричневих плям на чашках є таніни - хімічні сполуки, що містяться в чаї, каві та інших гарячих напоях. Таніни нешкідливі, але позбутися їх може бути неймовірно складно, якщо вони встигли зафарбувати горнятко надовго, пише Express.

На щастя, існує простий спосіб видалити плями від таніну без необхідності витрачати багато часу на відтирання, стверджує Венді Грем, експерт з питань сталого розвитку та авторка книги про домашнє прибирання.

відео дня

На своєму сайті Венді написала: "Я дуже люблю чашку чаю і виявила, що незалежно від того, наскільки добре - і як часто - ви миєте чашки та горнятка, на них часто залишаються плями від таніну. На щастя, з роками я знайшла найкращі способи видалення плям від чаю з чашок - дешево, природно і легко, всього за 30 хвилин".

Як видалити складні плями з чашок і кухлів

Секрет швидкого виведення коричневих плям з чайних чашок і кавових кухлів полягає у звичайної соди.

Венді пише: "Просто додайте одну чайну ложку соди в чашку, а потім наповніть чашку або кухоль кип'яченою водою прямо з чайника. Перемішайте, щоб розчинити кристали соди, і залиште розчин у чашці щонайменше на півгодини".

Через 30 хвилин просто вилийте миючий розчин з горнятка і вимийте його, як зазвичай, у раковині, використовуючи гарячу воду та засіб для миття посуду.

Використання щітки або губки для миття горнятка допоможе повністю позбутися плям, але якщо у вас є особливо стійкі плями, ви можете спробувати замочити горнятко на довший час, якщо це необхідно.

Венді написала: "Це настільки простий і нетоксичний спосіб видалення плям, що я не рекомендую ніяких інших методів. Ніщо інше, що я знайшла, не є настільки ефективним, як сода".

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти