StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Вапняний наліт розщепиться сам: як відбілити душову лійку до блиску

14 травня 2024, 22:57
24449
Вапняний наліт - це речовина, яка часто залишається після випаровування мінеральної важкої води, але експерт з душових кабін знає, як його позбутися.
Вапняний наліт розщепиться сам: як відбілити душову лійку до блиску
Чим відмити лійку душу - як позбутись від вапняного нальоту / Колаж Главред, фото: скріншот із відео YouTube

Миючи ванну скрабом, легко забути, що душову лійку також потрібно добре промити. Можливо, ви стаєте жертвою типової помилки новачків, думаючи: що може забруднити її, якщо до неї ледь доторкнулися?

Хоча, якщо ви наважитеся на мить підняти очі, то побачите шар вапняного нальоту, мінералів і бактерій, що накопичився за довгий час. Але не бійтеся. Брайан Тауард, генеральний директор компанії Wholesale Domestic, стверджує, що є одна проста річ, яку ви можете зробити, щоб позбутися цього - і вона включає в себе простий предмет шафи, повідомляє Mirror.

"Про душову лійку часто забувають, і тільки коли ви стоїте під нею посеред душу, ви помічаєте весь бруд, що накопичився. Дистильований білий оцет - це відповідь на питання, як очистити душову лійку і вирішити проблему вапняного нальоту", - зазначив він.

відео дня

Звідки з'являється вапняний наліт

Вапняний наліт - це речовина, яка часто залишається після випаровування важкої мінеральної води. Вона відома як "жорстка вода", яка утворюється, коли звичайна вода проходить через вапняк, крейду або гіпс на шляху до вашого крану.

Хоча це не є небезпечним для здоров'я, дехто каже, що це може призвести до появи плям на шкірі, проблем зі шкірою голови і навіть посічених кінчиків волосся. Утворення вапняного нальоту також може призвести до руйнування чайників, труб, посудомийних машин і душових лійок, впливаючи на їхню здатність функціонувати в довгостроковій перспективі.

Як позбутись вапняного нальоту

"[Щоб вирішити цю проблему - ред], налийте білий оцет у торбинку із застібкою-блискавкою з відкрученою душовою лійкою, доки вона не буде повністю занурена в воду. Залиште його замочуватися принаймні на годину, щоб він почав творити свою магію. Через годину дістаньте насадку з пакета і обприскайте її вашим улюбленим дезінфікуючим засобом, перш ніж прийняти душ гарячої температури, щоб позбутися зайвих залишків", - радить експерт.

Він резюмує, що білий оцет особливо ефективний завдяки оцтовій кислоті, яка розщеплює карбонат кальцію, що утворює вапняний наліт.

The Daily Mirror

The Daily Mirror - британська національна щоденна газета у форматі таблоїд та є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Хармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror замислювалася як газета для жінок, що видається жінками, і мала стати "віддзеркаленням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Хармсворт вирішив зробити газету кольоровішою і з ширшим колом висвітлюваних питань, пише Вікіпедія.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти