StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Чому Вінні Пух заборонений у Китаї

5 серпня 2024, 10:30оновлено 6 серпня, 08:51
310
Уряд Китаю радикально підійшов до вирішення "проблеми" з героєм мультфільму.
Чому Вінні Пух заборонений у Китаї
Чому в Китаї заборонений Вінні Пух / Колаж Главред, фото: pixabay.com, скріншот YouTube

У це важко повірити, але Вінні Пух є персоною нон-грата в Китаї. Це почалося, коли президент Сі Цзіньпін відвідав США у 2013 році.

До речі, раніше ми розповідали, чому чоловіки в Індії носять по двоє трусів.

Зображення Сі і тодішнього президента США Барака Обами, що йдуть разом, викликало порівняння з Вінні і Тигром. Персонаж Вінні-Пуха став безтурботним способом для людей по всьому Китаю познущатися над своїм президентом Сі Цзіньпіном, але в уряді цей жарт не зрозуміли, пише The Guardian.

відео дня

The Guardian

"Гардіан" - щоденна ліволіберальна газета у Великій Британії, заснована в Манчестері 1821 року під назвою The Manchester Guardian. У 1959 році змінила назву на нинішню, а 1964 року редакція переїхала до Лондона. Недільний випуск оформлений у вигляді газети The Observer.

У міру того, як порівняння зростали, а мем поширювався в Інтернеті, цензори почали видаляти зображення, які висміювали Сі. Навіть вебсайт американського телеканалу HBO був заблокований після того, як комік Джон Олівер неодноразово висміював очевидну чутливість китайського президента до порівняння його фігури з фігурою Вінні.

У 2014 році після зустрічі Сі Цзіньпіна з прем'єр-міністром Японії Сіндзо Абе з'явилася ще одна картинка, на якій японський прем'єр був зображений як віслючок Я-я-Я.

Ще одне порівняння між Сі і Вінні під час військового параду 2015 року стало найбільш цензурованим зображенням того року, за даними Global Risk Insights. Фірма заявила, що китайський уряд розцінив мем як "серйозну спробу підірвати гідність президентської канцелярії і самого Сі".

У підсумку спроби написати китайською "Вінні-Пух" у соцмережі Weibo закінчуються появою попередження "незаконний контент".

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти