StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Дивно, але геніально: чому собаки в Німеччині не гавкають

19 липня 2024, 17:26оновлено 14 серпня, 21:54
7822
Гучний гавкіт собаки може стати причиною штрафу в Німеччині. Главред з'ясував, чому собаки в Німеччині не гавкають та, що потрібно, щоб завести пса в ФРН.
Дивно, але геніально: чому собаки в Німеччині не гавкають
Чому в Німеччині собаки не гавкають - правила догляду за собакою в ФРН / Колаж Главред, фото: pixabay, УНІАН

Охопивши майже всі аспекти людської поведінки, німецька любов до регулювання поширилася і на собачий світ. Так, в Німеччині собаки майже не гавкають через те, що більшість власників тварин муситимуть сплатити штраф в разі надмірного шуму від чотирилапих улюбленців. Про це повідомляє Independent.

Якщо вам цікаво дізнатись більше про цікаві закони та правила в інших країнах світу, рекомендуємо наш матеріал: Штраф 1000 євро: чому в Швейцарії не можна змивати унітаз після 22:00.

Чому собаки в Німеччині не гавкають

За даними ЗМІ, на собак, які гавкають понад 10 хвилин безперервно або понад півгодини на день, можуть доповісти владі - і відправити до кінологічної школи. Така ж доля чекає і на тих, хто скиглить, гарчить чи просто скиглить у "тихі години" з 13:00 до 22:00 або з 22:00 до 6:00 ранку.

"Нові правила були викладені в останньому випуску Das Haus, щомісячного журналу, який висвітлює всі аспекти будинків, садів і сусідських суперечок. Журнал спирається на рішення суду в Кельні, в якому було чітко визначено точну тривалість часу, протягом якого собакам дозволяється гавкати без ризику покарання", - зазначається у матеріалі.

У цьому конкретному випадку власника собаки зобов'язали віддати свого улюбленця до дресирувальної школи після того, як розлючений сусід поскаржився на його безперервний гавкіт.

Власники повинні забезпечувати належний догляд та дресирування своїх улюбленців. Школи дресирування собак дуже поширені, і багато власників відправляють своїх собак на курси, де вони навчаються базової дисципліни та соціалізації.

Крім того, собаки в Німеччині часто проходять спеціальні тренування, які допомагають контролювати їхню поведінку, включаючи гавкіт.

Що відомо про The Independent

The Independent - британська інтернет-газета. Вона була заснована в 1986 році як національна ранкова друкована газета. Отримавши назву "Інді", вона почала виходити як широкоформатна газета, а в 2003 році перейшла на таблоїдний формат. Останній друкований випуск вийшов у суботу 26 березня 2016 року, залишивши лише онлайн-версію, повідомляє Вікіпедія.

Закони Німеччини про утримання собак

Німець Фрідріх Гріссель, відповідаючи на питання щодо правил утримання собак в Німеччині на форумі Quora зазначив, що Німеччина - дуже дружня до собак країна, але, як і багато інших, дуже бюрократична.

"Ви повинні зареєструвати свого собаку і платити податки. Кожного разу, коли ви переїжджаєте, ви повинні якнайшвидше перереєструвати собаку в муніципалітеті, куди ви переїжджаєте. Зазвичай це відбувається протягом перших кількох тижнів. Вашому собаці видадуть податкову бирку, і він повинен носити її весь час, коли перебуває на вулиці або в громадських місцях", - зазначив він.

Фрідріх Гріссель додав, що залежно від того, в якій частині Німеччини ви перебуваєте, від вас можуть вимагати страхування відповідальності за собаку.

"І навіть якщо у вашому регіоні це не є обов'язковим, все одно варто мати таку страховку. Особливо, якщо ваша собака завдає шкоди, наприклад, вкусить дитину, пошкодить двері у вашій квартирі або взагалі змусить вас виплачувати компенсацію", - наголошує він.

Також може знадобитися ліцензія на собаку, залежно від породи та/або розміру собаки.

Паспорт собаки - це також те, що ви повинні придбати, оскільки він дозволяє вам подорожувати з собакою за межами Німеччини в ЄС. Він також виконує функцію картки щеплень.

"Ви несете юридичну відповідальність за свою собаку. Це означає, що ви повинні бути впевнені, що собака знаходиться під контролем. Не можна гавкати надмірно в години тиші", - вказує він.

Загалом же, собаки в Німеччині також повинні поважати Ruhezeiten. Собаки повинні обмежити свій гавкіт під час "часу тиші" з 13 до 15 (13:00-15:00) і 22-6 (22:00-6:00). Поза цим часом собаки не повинні гавкати безперервно довше 10 хвилин або понад 30 хвилин на день.

Що таке Quora

Quora - це соціальний веб-сайт запитань і відповідей та онлайн-ринок знань зі штаб-квартирою в Маунтін-В'ю, штат Каліфорнія. Він був заснований 25 червня 2009 р. і став загальнодоступним 21 червня 2010 р. Користувачі можуть співпрацювати, редагуючи запитання та коментуючи відповіді, надані іншими користувачами. Станом на 2020 р. веб-сайт відвідували 300 мільйонів користувачів щомісяця, повідомляє Вікіпедія.

Чи гавкають собаки в Німеччині

Йозеф Карл Аллен, який прожив у Німеччині 14 років свого життя зазначає, що собаки в Німеччині все одно гавкають, але набагато менше ніж в інших країнах "З одного боку, ми (європейці) любимо свій спокій і тишу. Це, мабуть, і є першопричиною. Як власник собак і дресирувальник, я знаю, що це питання виховання і навчання. Мої собаки припиняють гавкати по команді, і я ніколи не залишу їх самих десь (наприклад, на вулиці), якщо їхній гавкіт може комусь заважати. Це просто цивілізовано. Люди, чиї собаки гавкають неконтрольовано, можуть викликати значний гнів сусідів. Насправді існують закони проти такого шумового забруднення. Німці, чиї собаки не поводяться на людях виховано - не виводять їх на вулицю", - вказує він.

Який податок на собак в Німеччині

Журналіст DW Михайло Малий зазначає, що в Німеччині існує податок на кожну окрему породу собак.

"У Дюссельдорфі річний податок на собаку незалежно від її розміру 96 євро. Набагато більші податки лише на окремий перелік небезпечних порід. У кожній федеральній землі свої тарифи. Своєю чергою податок на американського пітбультер'єра вже складає 600 євро на рік", - йдеться в сюжеті.

Дивіться відео про те, які правила діють щодо собак в Німеччині:

Що відомо про Deutsche Welle (DW)

Deutsche Welle (досл. укр. "Німе́цька хви́ля") — німецька державна радіостанція та телеканал, яка мовить на закордоння. Член суспільно-правового телерадіоконсорціуму ARD. Правління розміщене в Бонні, телевізійний підрозділ DW-TV розташований у Берліні. Німецька хвиля транслює радіо- й телепередачі, а також має інтернет-пропозиції тридцятьма мовами, зокрема й українською, повідомляє Вікіпедія.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти