StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Штраф 50 тисяч євро: чому в Німеччині не можна ставити сарай на своїй ділянці

21 червня 2024, 20:28оновлено 22 червня, 12:30
16805
Будівництво господарських споруд на власній ділянці може здатись простою справою, але не для німців. Главред з'ясував, чому в Німеччині не можна будувати сарай.
Штраф 50 тисяч євро: чому в Німеччині не можна ставити сарай на своїй ділянці
Чому в Німеччині не можна будувати сарай - штраф до 50 тисяч євро / Колаж Главред, фото: УНІАН, pixabay

В Німеччині будівництво будь-яких споруд, включаючи сараї, регулюється жорсткими правилами та законами, які встановлюються на рівні федеральних земель і муніципалітетів. Один із користувачів форуму Reddit поцікавився складністю побудови будинку в Німеччині на що отримав несподівані відповіді від самих німців.

Якщо вам цікаво дізнатись більше про цікаві звичаї та закони різних країн Європи та світу, рекомендуємо наш матеріал: Штраф до 20 тисяч євро: чому в Німеччині не можна збирати гриби в лісі.

Чому в Німеччині не можна будувати на своїй ділянці.

"Чи може хтось розповісти мені, наскільки складно побудувати власний крихітний будинок у Німеччині?", - написав чоловік на форумі.

У відповідь на це, один із коментаторів повідомив, що в Німеччині дозвіл на будівництво потрібен для будь-якої будівлі, яка є постійною і призначена для проживання людей, притулку для тварин або іншого використання.

"Існують обмеження за розміром, але вони визначаються призначенням і тим, чи можуть вони бути зняті або, чи призначені вони для постійного проживання тварин або людей. Краще просто припустити, що на все потрібен дозвіл", - зазначається в коментарі.

Що таке reddit?

Reddit - сайт, що поєднує риси соціальної мережі і форуму, на якому зареєстровані користувачі можуть розміщувати посилання на будь-яку вподобану інформацію в Інтернеті і обговорювати її. Як і багато інших подібних сайтів, Reddit підтримує систему голосування за вподобані повідомлення - найбільш популярні з них виявляються на головній сторінці сайту, пише Вікіпедія.

Крім того, гараж, наприклад, потребує дозволу на будівництво так само як і курник, якщо він перевищує певний розмір. Крім того, земля також має бути призначена для житлового використання.

Що потрібно, щоб побудувати будинок або технічну будівлю в Німеччині

Зазначається, що для того, щоб побудувати крихітний будинок, вам потрібно купити ділянку землі, призначену для житлового використання і "erschlossen", тобто підключити каналізацію та електрику, а також отримати дозвіл від муніципалітету на будівництво.

"І вам потрібно попередньо подати свої проекти для отримання дозволу на будівництво. Вони перевірять, чи відповідає ваш проект усім вимогам закону, як загальнодержавним, так і місцевим, і лише після цього дозволять або не дозволять будівництво. Будь-які зміни, що виходять за рамки певної міри, перезапускають процес отримання дозволу, так само як і будь-які прибудови до будівлі, і після того, як вона збудована, ви не зможете її знову перенести", - радять користувачі.

Які штрафи за порушення правил будування в Німеччині

В ході обговорення коментатори також зазначили, що будівельне законодавство в Німеччині дуже жорстке.

"Пожежна безпека, санітарні норми, опалення та електрика, а також навіть матеріальні обмеження і правила, що стосуються самих методів будівництва - це ціла проблема. У деяких будівельних районах існують правила аж до того, якого кольору може бути черепиця на даху, і ваша будівля повинна відповідати загальному дизайну і враженню від місцевості", - йдеться у повідомленні.

Крім того, за порушення будівельного законодавства передбачені суворі штрафи. За даними Телеграм-каналу "Німеччина/Україна/Біженці" за несанкціоноване будівництво чого-небудь, навіть сараю та стайні, на території власної земельної ділянки потрібно буде заплатити штраф, який може сягати 50 тисяч євро.

"Для будівництва сараю біля будинку часто потрібно отримувати дозвіл відповідно до будівельних норм. Порушення правил може спричинити штраф до 50 тисяч євро", - йдеться у повідомленні.

Дивіться відео про те, як виглядає класична дачна ділянка в Німеччині:

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти