StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Це не просто так: чому губки для миття посуду продають різнокольоровими

29 січня 2024, 16:45оновлено 30 січня, 19:06
3396
Від того, яку губку ви виберете, залежить як добре вимиється посуд.
Це не просто так: чому губки для миття посуду продають різнокольоровими
Які бувають губки для миття посуду/ Колаж Главред, фото freepik

Чи замислювалися ви хоч раз у житті, чому губки для миття посуду продають різних кольорів? Якщо ви думали, що вони однакові, поспішаємо вас здивувати - це не так. Що означають кольори губки і чим краще мити посуд, читайте на Главреді.

Чому губки для миття посуду різного кольору

Губки для миття посуду можуть бути різного кольору з кількох причин:

  • Призначення: Різні кольори можуть допомогти відрізняти губки за їхнім призначенням. Наприклад, один колір може бути призначений для миття посуду, інший - для чищення поверхонь на кухні, третій - для ванної кімнати. Це допомагає запобігти перехресному забрудненню між різними сферами використання.
  • Рівні абразивності: Губки можуть мати різні рівні абразивності, що позначається різними кольорами. Наприклад, зелений бік часто більш абразивний для видалення застарілих забруднень, тоді як жовтий або синій боки м'якші та призначені для звичайного миття посуду.
  • Маркетинг та естетика: Різні кольори можуть бути використані для привернення уваги споживачів і узгодження з дизайном кухні або особистими уподобаннями.
  • Функціональні відмінності: Іноді виробники додають у губки додаткові функції, такі як антибактеріальні властивості або здатність не дряпати поверхні, що також може бути позначено різними кольорами.

Можливо, вам буде цікаво: Пилосос більше не потрібен: найлегший спосіб прибрати шерсть із килима, лайфхак.

відео дня

Губки, якими не можна мити посуд

Під час вибору губки для миття посуду слід уникати використання металевих губок або сталевої вати, оскільки вони можуть залишати подряпини на поверхні посуду, особливо якщо він із нержавіючої сталі, має неміцне пластикове покриття або антипригарне покриття. Також не рекомендується використовувати губки з надмірною абразивністю, призначені для чищення грубих поверхонь, оскільки вони можуть пошкодити посуд. Крім того, ніколи не слід використовувати для миття посуду губки, які раніше застосовувалися для прибирання у ванних кімнатах або інших забруднених місцях, щоб уникнути поширення бактерій.

Найкращі губки для миття посуду

  • Неабразивні губки: Вони м'які та безпечні для більшості поверхонь, включно з ніжними та антипригарними покриттями.
  • Губки з двома сторонами (м'яка й абразивна): Вони універсальні, де один бік використовується для звичайного миття, а інший - для видалення більш стійких забруднень.
  • Губки з целюлози або натуральні губки: Екологічний вибір, вони часто біорозкладні і менш шкідливі для навколишнього середовища.
  • Антибактеріальні губки: Вони містять добавки, що перешкоджають розмноженню бактерій, що може бути корисно для запобігання перехресного забруднення.
  • Губки з ручкою-дозатором для мийного засобу: Зручні у використанні та допомагають економити мийний засіб.

Вибір губки залежить від ваших особистих уподобань, типу посуду, який ви миєте, і рівня забруднення. Важливо регулярно замінювати губки для миття посуду, оскільки вони можуть стати джерелом бактерій.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти