StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Чому в Європі поганий інтернет: прості відповіді здивують навіть досвідчених людей

29 січня 2024, 14:25оновлено 30 січня, 14:03
2656
Інший раз українець, опинившись за кордоном десь у європейських країнах, почне перейматися питанням "Чому в Європі поганий інтернет".
Швидкість Інтернету
Чому в Європі поганий інтернет? / колаж Главред, фото ua.depositphotos.com

Інший раз українець, опинившись за кордоном десь у європейських країнах, почне перейматися питанням "Чому в Європі поганий інтернет".

Чому в Європі поганий інтернет

Інтернет у Європі не обов'язково поганий, але загалом він повільніший, ніж в інших розвинених регіонах світу. Згідно з торішніми даними Speedtest Global Index, середня швидкість завантаження в Європі становить 79,6 Мбіт/с - що нижче, ніж у Північній Америці (153,8 Мбіт/с), Азії (106,5 Мбіт/с) та Австралії (100,2 Мбіт/с).

Існує кілька причин, через які інтернет у Європі може бути повільнішим. Одна з них полягає в тому, що в Європі широко використовуються мідні кабелі для передачі даних. Мідь - менш ефективний провідник, ніж оптоволокно, яке використовується в інших регіонах світу. Це означає, що швидкість передачі даних по мідних кабелях вища, ніж по оптоволокну.

відео дня

Вас також може зацікавити матеріал: "Чому потрібно вимикати мобільний інтернет: головні причини".

Інша причина полягає в тому, що в Європі існує велика кількість провайдерів інтернет-послуг. Це призводить до конкуренції, яка може призвести до зниження цін, але також може ускладнити для провайдерів інвестування в інфраструктуру.

Ну і третя причина - в Європі існує низка географічних чинників, які можуть ускладнити поширення широкосмугового доступу в Інтернет. Наприклад, деякі країни Європи мають густу мережу островів, що ускладнює будівництво оптоволоконних мереж.

Незважаючи на всі вищевказані фактори, в Європі спостерігається тенденція до поліпшення якості інтернету. Останніми роками в регіоні спостерігається зростання інвестицій в оптоволоконну інфраструктуру. Крім того, багато країн Європи вжили заходів щодо стимулювання конкуренції на ринку інтернет-послуг.

Експерти очікують, що найближчими роками швидкість інтернету в Європі продовжуватиме зростати.

Де найповільніший інтернет у Європі?

Згідно з даними Speedtest Global Index за липень 2023 року, найповільніший інтернет у Старому Світі спостерігається в таких країнах:

Північна Македонія (15,38 Мбіт/с);

Албанія (19,36 Мбіт/с);

Косово (22,21 Мбіт/с);

Молдова (22,61 Мбіт/с);

Боснія і Герцеговина (23,25 Мбіт/с).

Ці країни розташовані у Східній Європі і мають відносно низький рівень економічного розвитку. У цих країнах широко використовуються мідні кабелі для передачі даних, а рівень конкуренції на ринку інтернет-послуг невисокий.

Загалом, швидкість інтернету в Європі поліпшується, але в деяких країнах вона залишається нижчою, ніж в інших розвинених регіонах світу.

Швидкість Інтернету

Де найгірший інтернет у світі?

Згідно з даними Speedtest Global Index за липень 2023 року, найгірший інтернет у світі спостерігається в таких країнах:

  • Туркменістан (0,5 Мбіт/с);
  • Афганістан (1,41 Мбіт/с);
  • Таджикистан (1,82 Мбіт/с);
  • Пакистан (2,82 Мбіт/с);
  • Ємен (2,95 Мбіт/с).

Як бачимо, ці держави розташовані в Центральній Азії, Південній Азії та на Близькому Сході. Вони мають відносно низький рівень економічного розвитку та обмежені ресурси для інвестицій в інфраструктуру. Крім того, в деяких з цих країн існує політична нестабільність, яка може ускладнити розвиток інтернет-послуг.

Швидкість інтернету в цих країнах значно нижча, ніж в інших регіонах світу. Наприклад, середня швидкість інтернету в Європі становить 79,6 Мбіт/с, а в Північній Америці - 153,8 Мбіт/с.

Повільний Інтернет може мати серйозні наслідки для жителів цих країн. Вона ускладнює доступ до інформації, освіти, дистанційної роботи та інших можливостей, які надає інтернет.

Вас можуть зацікавити такі матеріали:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти