StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Що не можна заморожувати у морозильній камері: відповідь здивує кожного

29 січня 2024, 14:14
438
Що можна заморозити на зиму та які продукти небезпечно відправляти у морозильну камеру - дізнайтесь у матеріалі Главреду.
Що не можна заморожувати у морозильній камері: відповідь здивує кожного
Що не можна заморожувати / колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Що можна заморозити з їжі, щоб спростити приготування страв кожного дня. Перш ніж залишати приготовані страви у морозильній камері, варто зробити все правильно, щоб у майбутньому заморожена їжа не втратила свої смакові якості. Найперше - морозильна камера повинна бути чистою та не мати різних сторонніх запахів, адже їжа потім може змінити свій запах та смак.

Євген Клопотенко розповів секрети заморожування їжі. Шеф-кухар наголосив, що потрібно зберігати страви у морозильній камері не більше як місяць. Чим швидше ви з'їсте страви, тим краще відчуєте їх смакові якості.

Які продукти не можна заморожувати

  • Категорично не можна відправляти до морозильної камери листя салату. Через заморожування листя перетвориться на кашу, яку вже ніхто не захоче їсти.
  • Не можна заморожувати молоко, сметану та йогурт. Після їх розморожування ці продукти можуть просто розшаруватися та набратись водою і не матимуть смаку.
  • Не варто заморожувати картоплю, адже вона може стати м’якою і матиме неприємний смак. Хоча, деякі люди заморожують картоплю, попередньо потрібно її обмити, почистити та нарізати шматочками і трішки відварити.
  • Всі заморожують м'ясо, однак варто правильно це робити. Ні в якому разі не можна розморожувати м’ясо декілька разів. Коли ви розморожуєте м'ясо, то у ньому починають розмножуватися бактерії. Щоб уникати небезпеки від повторного розморожування м'яса, варто розкладати його у невеликій кількості по різним пакетам.
  • Категорично заборонено класти до морозильної камери газовані напої у банках та пляшках. Під час заморожування вода у місткості розширюється і може луснути або навіть вибухнути.
  • Не можна заморожувати овочі та фрукти, які містять у собі велику кількість води. Після розморожування стануть м'якими та водянистими. Найбільше постраждати від заморожування можуть цитрусові, огірки, редис, кавун та диня.
  • Тверді сири прекрасно заморожуються, однак, після розморожування вони можуть стати крихкими і втратити свій смак, до того ж будуть розламуватись на дрібні шматочки.

Чому не можна заморожувати хліб

Здебільшого вважається, що не варто заморожувати хліб, адже через це може змінитись структура крохмалю та смак, а сам хліб гірше засвоюється. Заморожений хліб дійсно перетравлюється повільно та може викликати більш м'який ріст рівня цукру в крові, а ніж свіжий хліб. Тож, це навіть знижує ризик розвитку цукрового діабету у людей.

Якщо ви хочете заморозити хліб, тоді краще перед тим, як відправляти його у морозильну камеру, краще порізати його на шматочки і загорнути їх у фольгу, чи харчову плівку. Це потрібно робити, щоб хліб не мав доступу до повітря.

Також варто правильно розморожувати хліб, щоб зберегти його смак. Краще робити це при кімнатній температурі. Дістаньте його із морозилки та залишіть на 3-4 годин, не знімаючи обгортки. Також можна розморозити хліб у духовці при температурі 175°С, щоб отримати хрустку скоринку.

Дивіться відео про те, які продукти не можна зберігати в холодильнику:

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти