StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Церковне свято 3 квітня: що заборонено робити у день ікони Божої Матері

2 квітня 2024, 07:45оновлено 5 квітня, 19:17
Главред розповість, яке релігійне свято 3 квітня і що не можна робити в цей святий день.
Церковне свято 3 квітня: що заборонено робити у день ікони Божої Матері
Яке церковне свято завтра / колаж: Главред, фото: pomisna.info

3 квітня - день, який має особливе духовне значення: церковне свято, яке має свої особливі традиції та звичаї, яких варто дотримуватись.

Дізнайтеся, що дозволено і категорично заборонено робити в день преподобного Микити Сповідника та ікони Божої Матері "Нев'янучий Цвіт".

Радимо також ознайомитись із матеріалом: Гороскоп на сьогодні 3 квітня 2024: Овнам - головний біль, Ракам - розтрати.

відео дня

Яке свято 3 квітня

В Україні та світі 3 квітня відзначають такі свята:

  • Всесвітній день водних тварин
  • День мобільного телефона

Церковне свято 3 квітня

За новим церковним календарем, 3 квітня в Україні відзначають день преподобного Микити Сповідника та ікони Божої Матері "Нев'янучий Цвіт".

Відомо, що святий Микита народився в Кесарії Вифінійській, тепер Туреччина, у благочестивій родині. Його мати померла на восьмий день після пологів, а його батько Філарет, прийняв монаший постриг. Тож дитина залишилася під опікою бабусі, що виховала його в християнському дусі. Із дитинства Микита прислуговував у церкві, а із благословення місцевого старця попрямував у Мидикійский монастир.

Через сім років доброчесного життя в монастирі, що славився строгим уставом, Микиту висвятили на пресвітера. З іменем цього проповідника пов’язаний складний період боротьби православних християн із єрессю іконоборства. 3 березня українці вшановують святого Микиту насамперед за стійкість духу і вміння вести свою паству до спасіння, а також за захист православ’я.

Ікони Божої Матері "Нев'янучий Цвіт"

Ікона Божої Матері "Нев’янучий Цвіт" - один із найшанованіших образів Пресвятої Богородиці. Вона була написана на Афоні, приблизно в XVI-XVII столітті. Відомо, що оригінал ікони знаходиться у північній Греції в монастирі Преображення, написаний на стіні. Перед образом Богородиці на іконі "Нев’янучий Цвіт" моляться насамперед за щасливе заміжжя, сімейне благополуччя, здоров`я дітей, щоб зберегти себе в чистоті і праведності.

Реформа церковного календаря в Україні

Реформа церковного календаря в Україні — процес впровадження нового стилю, тобто григоріанського або новоюліанського календарів, замість старого стилю (юліанського календаря) українськими церквами. З початком російсько-української війни та після того, коли 16 листопада 2017 року Різдво Христове 25 грудня за григоріанським календарем стало державним вихідним в Україні, питання щодо переходу українських релігійних організацій на григоріанський/новоюліанський календар активізується щороку з наближенням Різдва Христового.

Питання календарної реформи гостро постало після початку повномасштабного російського вторгнення в Україні 2022 року, адже, як стверджують деякі публіцисти та церковники, через використання старого стилю разом з Російською православною церквою Україна перебуває у сфері "російського світу". Як і предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній, так і предстоятель УГКЦ верховний архиєпископ Святослав,висловили підтримку щодо проведення календарної реформи в Україні, пише Вікіпедія.

Що не можна робити 3 квітня

  • У цей день не можна працювати, натомість краще присвятити вільний час для молитви та спілкуванню з близькими.
  • Не варто сваритися із рідними та лихословити.
  • Ні в якому разі не варто залишати двері в будинку відчиненими.

Іменини 3 квітня

3 квітня День Ангела відзначають власники таких імен як Мартін, Микита, Феодосія.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти