Церковне свято 2 квітня: що заборонено робити в день святого чудотворця Тита

1 квітня 2024, 11:43
520
Главред розповість, яке релігійне свято 2 квітня і що не можна робити в цей святий день.
Церковне свято 2 квітня: що заборонено робити в день святого чудотворця Тита
Яке завтра церковне свято / колаж: Главред, фото: pomisna.info, uapc.te

2 квітня - день, який має особливе духовне значення: церковне свято, яке має свої особливі традиції та звичаї, яких варто дотримуватись.

Дізнайтеся, що дозволено і категорично заборонено робити в день преподобного Тита, чудотворця.

Яке свято 2 квітня

В Україні та світі 2 квітня відзначають такі свята:

відео дня
  • Всесвітній День розповсюдження знань про аутизм
  • Міжнародний день дитячої книги

Церковне свято 2 квітня

За новим церковним календарем, 1 квітня в Україні відзначають день преподобного Тита, чудотворця. За переказами відомо, що святий був видатним представником християнської церкви, який заслужив повагу та любов вірних своїми доброчесним життям і чудотворними вчинками. Він народився у Студійському монастирі біля Константинополя у IX столітті і з дитинства обожнював духовний розвиток та ддотримувався постійних постів.

Також преподобний Тит відомий своїми чудотворними вчинками, які Бог наділив його за доброчесне життя. Він зцілював хворих та відновлював здоров’я і волю людей, які зневірились. Під час іконоборства, що в VIII та IX століттях, він мужньо відстоював православне шанування ікон і відмовився виконувати накази імператора, який намагався знищити християнські святині.

Молитва до преподобного Тита Чудотворця

"О, святий Тите Чудотворче, моли Бога за нас, щоб він наділив нас благодаттю та милістю, якою він наділив тебе, і щоб ми теж знайшли твоє духовне світло. Моли Бога, щоб він надав нам силу бути вірними та зібрати наші серця на землі та назавжди зберегти їх в небі. Амінь".

Реформа церковного календаря в Україні

Реформа церковного календаря в Україні — процес впровадження нового стилю, тобто григоріанського або новоюліанського календарів, замість старого стилю (юліанського календаря) українськими церквами. З початком російсько-української війни та після того, коли 16 листопада 2017 року Різдво Христове 25 грудня за григоріанським календарем стало державним вихідним в Україні, питання щодо переходу українських релігійних організацій на григоріанський/новоюліанський календар активізується щороку з наближенням Різдва Христового.

Питання календарної реформи гостро постало після початку повномасштабного російського вторгнення в Україні 2022 року, адже, як стверджують деякі публіцисти та церковники, через використання старого стилю разом з Російською православною церквою Україна перебуває у сфері "російського світу". Як і предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній, так і предстоятель УГКЦ верховний архиєпископ Святослав,висловили підтримку щодо проведення календарної реформи в Україні, пише Вікіпедія.

Що не можна робити 2 квітня

  • У цей день не потрібно занадто веселитися і розважатися. В народі вважають, що такі веселощі можуть закінчитись бідою в сім'ї.
  • Необхідно уникати сварок 2 квітня. Будь-яка сварка у цей день може привести до розставання.

Іменини 2 квітня

2 квітня День Ангела відзначають власники таких імен як Георгій, Григорій, Юхим.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти