Зі звернення голови Єврокомісії прибрали фразу про 100 тисяч загиблих українських військових

30 листопада 2022, 11:44оновлено 30 листопада 2022, 13:36
Керівник Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що з початку україно-російської війни Україна втратила 100 тисяч військових. Але потім цю фразу прибрали.
фон дер Ляєн, російська армія
У війні з РФ Україна втратила 100 тисяч військовослужбовців - голова Єврокомісії / колаж фото УНІАН і https://ua.depositphotos.com

З початку повномасштабного військового вторгнення РФ Україна втратила близько ста тисяч військовослужбовців і 20 тисяч мирних жителів. Про це заявила на виступі в Брюсселі керівник Єврокомісії Урсула фон дер Ляйен.

"Вторгнення Росії в Україну принесло смерть, спустошення і невимовний розвиток. Ми всі пам'ятаємо страхи Бучі. За оцінками, на сьогоднішній день загинули понад 20 тисяч мирних жителів і 100 тисяч українських військових. Росія повинна заплатити за свої жахливі злочини. Ми будемо працювати з Міжнародним кримінальним судом і допоможемо створити спеціалізований суд для розгляду злочинів Росії. Разом з нашими партнерами ми подбаємо про те, щоб Росія заплатила за завдані нею руйнування замороженими коштами олігархів і активами свого центрального банку", — сказала чиновниця.

Однак, джерела таких показників українських втрат Урсула фон дер Ляєн не стала називати.

Зі звернення голови Єврокомісії прибрали фразу про 100 тисяч загиблих українських військових
Саме так спочатку висловилася фон дер Ляйєн про втрати України/ скріншот з відео

Після резонансу, який був викликаний її заявою, відеозапис виступу фон дер Ляйєн на сайті Єврокомісії оперативно відредагували та опублікували вже без даних про втрати - ні серед цивільних, ні серед українських військовослужбовців.

Абсолютно аналогічно було зроблено і з відео в офіційному Twitter-акаунті Урсули фон дер Ляйєн - там тепер також опублікована відредагована версія.

Пізніше ситуацію роз'яснила на своїй сторінці в сервісі мікроблогів Twitter заступник головного спікера Єврокомісії та директор з питань політичної комунікації Дана Спінант.

Вона зазначила - в попередній версії звернення фон дер Ляйєн була "неточність" у цифрах. І окремо подякувала тим, хто вказав на помилку.

Спінант написала - озвучена фон дер Ляйєн цифра українських втрат взята із зовнішніх джерел і мала стосуватися втрат убитими та пораненими, а також "була покликана показати жорстокість Росії".

Спинант

Нагадаємо, раніше радник Офісу президента Олексій Арестович заявив про те, що російські окупанти в Україні щодня втрачають на фронтах убитими і пораненими близько 400-600 солдатів, навіть коли інтенсивність бойових дій знижується. Під час активних боїв ворожі втрати зростають до тисячі на день.

За даними Генштабу ЗСУ, втрати російських окупаційних військ у живій силі в Україні становлять понад 85 тисяч осіб.

До того, як сообщалосьTelegram-каналом Generall SVR, російський диктатор Володимир Путін запропонував оголосити повну мобілізацію та воєнний стан на більшій частині території РФ.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти