У Німеччині вимагають розібрати Північний потік-2: "він був спрямований на ізоляцію України"

2 вересня 2022, 14:07
Політики вважають, що проект "Північний потік-2" серйозно зашкодив Німеччині.
У Німеччині вимагають розібрати Північний потік-2: 'він був спрямований на ізоляцію України'
У Німеччині просять розібрати газопровід "Північний потік-2" / Reuters

У Німеччині вважають, що газопровід "Північний потік-2" нашкодив країні, тому його необхідно розібрати. Про це заявили представники фракції "Вільних демократів", повідомляє Spiegel.

"Ми вимагаємо демонтувати "Північний потік-2" і якнайшвидше розробити концепцію юридичного, технічного та правового захисту", - йдеться у повідомленні.

Політики зазначили, що від самого початку "Північний потік-2" був геополітичним проектом, який був спрямований на ізоляцію України.

Демократи закликали розширити санкції проти російського керівництва, а також вислати їхніх родичів, у яких є візи і право на проживання в Німеччині.

Що відомо про долю "Північного потоку-2"

За кілька днів до повномасштабного вторгнення РФ в Україну канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що сертифікація "Північного потоку-2" повністю блокується на тлі ситуації з визнанням Росією "ЛДНР" на окупованому Донбасі. А без сертифікату газопровід не може заробити.

Німецьке видання Der Spiegel повідомляло, що уряд ФРН розглядає можливість націоналізації ділянки магістралі Північний потік-2, яка йде територією Німеччини. Берлін планує в перспективі прокачувати цими трубами зріджений природний газ.

Нагадаємо, віцеспікер Бундестагу Вольфганг Кубік запропонував ввести до експлуатації газопровід Північний потік-2, запуск якого заморозили через повномасштабний напад Росії на Україну. У відповідь його заяву жорстко розкритикував міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, який попередив Берлін про згубні наслідки в результаті залежності від російського газу.

Заступник держсекретаря США Вікторія Нуланд назвала газопровід "шматком металу на дні моря".

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти