Шантаж Газпрому через ПП-2 і ПСГ на мінімумі: Європа стрімко спустошує газові сховища

25 грудня 2021, 05:28оновлено 25 грудня 2021, 06:06
Газпром знижує прокачування газу до ЄС через Польщу і Україну, а в сховищах Європи на 22 млрд. куб. м газу менше, ніж минулого року, сказав Сергій Макогон.
Газпром
Газпром знижує потужність трубопроводу Ямал-Європа з 163 до 40 мільйонів кубометрів на добу / УНІАН

Європа на тлі шантажу Росії через Північний потік-2, високих цін на паливо і зниження постачань газу через території Польщі та України, стрімко відбирає паливо з газових сховищ. Наповненість європейських ПСГ газом скоротилася вже до 62,9 мільярда кубометрів - це 58,3% від їх обсягу. Запасів на 22 млрд. куб. м менше, ніж було у 2020 році. Газпром знову не став резервувати потужність магістралі Ямал-Європа і знизив прокачування газу через Україну з 109 мільйонів кубометрів до 87,7 млн. куб. м на добу. Про це заявив керівник керуючої компанії української ГТС Сергій Макогон.

На своїй сторінці в соціальній мережі Facebook він повідомив про те, що російська корпорація Газпром зменшила прокачування газу до країн Євросоюзу шляхом Польщі та України. Внаслідок цього Європа почала відбирати газ з ПСГ рекордними темпами. Відбір газу з європейських підземних газових сховищ склав 762 мільйони кубометрів. Для поточного газового дня встановлено рекорд з відбору палива з 2011 року.

читайте такожШантаж Газпрому через ПП-2 і початок морозів: ціна на газ у Європі наближається до нового рекорду"Він став максимальним з початку опалювального сезону, досягнувши 762 мільйонів кубометрів. Також встановлено новий рекорд за всю історію спостережень, тобто з 2011 щодо підйому газу для цього дня. В цілому, наповненість сховищ з початку сезону скоротилася до 62,9 мільярда кубометрів, що становить 58,3 відсотка від обсягу і на 22 мільярди кубометрів менше, ніж минулого року", - зазначив Макогон.

Керівник ОГТСУ нагадав, що Газпром знову відмовився резервувати потужності магістралі Ямал-Європа для постачань газу до країн Євросоюзу і знизив транзит газу через Україну зі 109 мільйонів кубометрів на добу до 87,7 млн. куб. м.

За його словами, скорочення прокачування газу до Європи в період, коли ціна на газ на європейських ринках б'є рекорди, свідчить про те, що маневри Газпрому продиктовані політичними намірами. Мета таких дій - посилити тиск на Євросоюз, щоб змусити європейців ввести до експлуатації газопровід ПП-2 на своїх умовах.

"Зниження постачань газу до ЄС в час, коли його вартість досягла 2000 доларів, свідчить про те, що це не економічні рішення, а суто політичні, що мають на меті збільшити тиск на ЄС щодо запуску "Північного потоку-2" на умовах РФ", - підкреслив Сергій Макогон.

Росія знизить потужність труби Ямал-Європа до 40 млн кубометрів на добу

Як повідомляє Інтерфакс, на компресорній станції Смоленська трубопроводу Ямал-Європа, робота якого фактично зупинена, 24-25 грудня оновлюють програмне забезпечення. У Газпромі заявили, що після закінчення таких заходів потужність газопроводу знизиться з 163 мільйонів кубометрів на добу до 40 млн. куб. м.

Потужності магістралі Ямал-Європа не бронюються Газпромом вже четверту добу. Магістраль використовується виключно для доставки газу до Польщі. Заявок на транзит палива до Німеччини компанія не резервувала. Західна частина труби працює в режимі реверсу, паливо перекачується з території німецької держави до Польщі.

Газова криза у Європі і шантаж Газпрому через Північний потік-2

Стрімке зростання ціни на газ у Європі почало фіксуватися в серпні поточного року у зв'язку з газовою кризою. Вартість тисячі кубометрів палива регулярно била рекорди. Передостаннім рекордом стало подорожчання газу 6 жовтня до 1924 долара. Тоді президент РФ Путін сказав, що Газпром готовий збільшити прокачування газу до країн ЄС на 15%, і ціна знизилася до 988 доларів.

Вартість газу в країнах ЄС 16 грудня дійшла до позначки у 1519 доларів. Подорожчання пов'язували із заявою очільниці МЗС ФРН Анналени Бербок, яка підтвердила зупинку сертифікації газопроводу Північний потік-2 німецьким регулятором.читайте такожСША та Німеччина досягли угоди щодо ПП-2: доля труби Газпрому відтепер залежить від України

20 грудня ціна на газ в ЄС зросла вже до 1700 доларів. Газпром відмовився від броні потужностей трубопроводу Ямал-Європа. Із запропонованих 89,1 мільйона кубометрів росіяни забронювали тільки 3,8 млн.куб. м., через що газопровід фактично опинився на межі зупинки.

21 грудня вартість газу у Європі злетіла до позначки вище 2000 доларів за 1 тисячу кубічних метрів. Це новий історичний рекорд. Газпром не бронював потужності трубопроводу Ямал-Європа, в результаті чого робота труби було зупинено.

Ціна на газ у Європі 23 грудня на тлі повідомлень про танкери зі зрідженим природним газом, що йдуть до країн ЄС, знизилася на 20% і склала близько 1600 доларів.

24 грудня вартість тисячі кубометрів палива в ЄС становить до 1300 доларів.

Газова криза у Європі пов'язана з низкою причин, серед яких виділяють низький рівень запасів палива в підземних сховищах після холодної зими і відмову Газпрому від прокачування додаткових обсягів газу шляхом української ГТС. Росія не бронює потужностей української газотранспортної системи, очікуючи на запуск свого газопроводу Північний потік-2, яким газ піде до Європи в обхід України.читайте такожНімеччина зарубала сертифікацію Північного потоку-2 і вимагає від Газпрому віддати частину магістралі

Голова правління НАК Нафтогаз Юрій Вітренко заявив, що Газпром шантажує Європу газовим питанням. За його словами, росіяни на 2021 рік заздалегідь забронювали менше потужностей української ГТС для прокачування палива до Європи, а наразі поставили ЄС ультиматум: або запуск Північного потоку-2 і дешевший газ, або проблеми з додатковим постачанням палива через територію України.

У керуючій компанії ГТС України також вважають, що ситуація з газовою кризою у Європі спровокована Газпромом, який намагається отримати для себе преференції в процесі сертифікації Північного потоку-2.

Однак 16 грудня у Німеччині заявили, що сертифікацію Північного потоку-2 не буде успішно завершено в першій половині 2022 року. Причиною тому є невідповідність структури власності проекту німецькому законодавству. Таким чином, запуск ПП-2, швидше за все, не відбудеться до літа 2022 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти