РФ може відкрити нову гарячу точку в Харківській області: у США розкрили деталі

28 червня 2024, 10:58
170
Окупанти агресора Росії можуть спробувати розширити фронт на півночі Харківської області, стверджують аналітики Інституту вивчення війни (ISW).
Війська РФ, Золочівський напрямок
Окупанти можуть загострити ситуацію на Золочівському напрямку - ISW / Колаж: Главред, фото: Міноборони РФ, DeepState

Російські окупанти можуть відкрити нову гарячу точку на півночі Харківської області. Диверсійно-розвідувальна група противника днями провела штурм кордону на Золочівському напрямку на північному заході від Харкова. Поки що окупанти там наступу не розпочали. Про це заявили в американському Інституті вивчення війни.

У зведенні ISW йдеться про те, що в Генштабі ЗСУ заявили про відбиття ворожого штурму біля села Сотницький Козачок на північному заході від Золочева. У Держприкордонслужбі уточнили, що ДРГ росіян перейшла на українську територію поблизу цього населеного пункту.

Один із так званих російських воєнкорів говорив, що окупанти, судячи з усього, намагаються вивчити українську оборону в цьому районі, а напад там - частина "планів" РФ зі створення оперативної невизначеності вздовж кордону на північному сході України.

відео дня

Також спостерігачі згадали про заяву президента Зеленського 26 травня щодо підготовки ворожих сил до нового наступу і концентрацію угруповання за 90 км на північний захід від Харкова. Ворог може піти на операцію на південь - у напрямку Золочева - або на захід Сумської області.

"Ця оперативна неоднозначність є частиною зусиль Росії щодо подальшого фіксування і перетягування українських сил уздовж ширшого фронту на півночі Харківської області", - підкреслили в Інституті вивчення війни.

Що таке Інститут вивчення війни (ISW)?

Інститут вивчення війни (англ. Institute for the Study of War, ISW) – американський аналітичний центр, заснований 2007 року військовим істориком Кімберлі Каган. Штаб-квартира розташована у Вашингтоні, округ Колумбія.

Наразі ISW працює як неприбуткова організація. ISW готував звіти про війну в Сирії, війну в Афганістані та війну в Іраку, "зосередившись на військових операціях, ворожих загрозах і політичних тенденціях у різних зонах конфліктів". З лютого 2022 року ISW публікує щоденні звіти про російське вторгнення в Україну, пиши Вікіпедія.

Ситуація на півночі Харківської області - головні новини за темою:

Російське угруповання військ у 30 тисяч окупантів зав'язло у Вовчанську, написали журналісти Forbes. Бійці Сил оборони України, ймовірно, розгромили там елітну бригаду ВДВ окупантів. Ворог потрапив у пастку на хімічному заводі і навряд чи там довго протримається.

Війська РФ провели атаки поблизу села Сотницький Козачок на півночі Харківщини, розповіли у Deep State. Ворог діяв не лінійними підрозділами, а силами ДРГ.

Наступ на Харківщині загрожує для РФ катастрофою, пише Bild. Окупанти не досягли своїх "цілей" і тепер їм доводиться перекидати на північ області війська з інших напрямків. У росіян дефіцит військової техніки, а Сили оборони завдають по ворожих військах болючих ударів.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти