"Ракетних атак РФ дедалі більше": у ФРН заговорили про передачу ЗСУ бойових літаків

15 липня 2024, 10:21
376
ФРН має допомогти Україні відновити суверенітет над своїм повітряним простором, каже Фрідріх Мерц.
Taurus, Мерц
Фрідріх Мерц висловився за передачу Україні бойових літаків / Колаж: Главред, Фото: Bundeswehr/Kroth, Facebook/MerzCDU

Лідер Християнсько-демократичного союзу, найбільшої опозиційної партії в Німеччині, Фрідріх Мерц висловився за посилення підтримки України в захисті від російської агресії.

Він говорить про необхідність постачання Берліном Києву бойових літаків. Про це німецький політик заявив в ефірі телеканалу ARD, повідомляє DW.

"Я вважаю, що ми повинні допомогти Україні принаймні відновити суверенітет над власним повітряним простором. Оскільки ці ракетні атаки, яких зараз відбувається дедалі більше й більше, на інфраструктуру, на об'єкти електро- та водопостачання, на лікарні та будинки для людей похилого віку, не можуть бути взяті під контроль лише з землі", - заявив лідер німецької опозиційної сили.

відео дня

Він зазначив, що постачання Україні бойових літаків є вже вирішеним питанням у багатьох країнах, також у ЄС. Мерц вважає, що Берлін не повинен залишатися осторонь у цьому питанні.

"Ми, німці, не можемо залишитися осторонь", - заявив лідер ХДС.

Що відомо про Deutsche Welle (DW)

Deutsche Welle (досл. укр. "Німе́цька хви́ля") — німецька державна радіостанція та телеканал, яка мовить на закордоння. Член суспільно-правового телерадіоконсорціуму ARD. Правління розміщене в Бонні, телевізійний підрозділ DW-TV розташований у Берліні. Німецька хвиля транслює радіо- й телепередачі, а також має інтернет-пропозиції тридцятьма мовами, зокрема й українською, повідомляє Вікіпедія.

"Німецька хвиля" заснована 3 травня 1953 року. До 2003 року станція базувалася в Кельні, проте на 50-річчя центр трансляції перемістився до Бонна в нім. Schürmann-Bau ("Будівля Шюрманна"), у Боннському міжнародному діловому кварталі (урочистості відбулися 27 липня).

За часів існування СРСР і "холодної війни", "Німецька хвиля" була одним із провідних західних радіо-ЗМІ, що передавала вільну інформацію мовами народів СРСР про життя в "Країні Рад" та у вільному світі, що придушувалася радянською цензурою. На території Радянського Союзу передачі "Німецької Хвилі" "глушилися" засобами активної радіоелектронної боротьби ("шумотрон"), а саму радіостанцію радянська пропаганда прилічувала до так званих "Ворожих голосів".

Передача Україні F-16 - останні новини за темою

Данія, Норвегія, Нідерланди та Бельгія цього літа планують відправити до Києва понад 60 літаків F-16 американського виробництва.

Раніше прем'єр-міністр Данії Метте Фредеріксен заявила, що датські винищувачі F-16 незабаром доставлять в Україну.

Бельгія поставить Україні 30 своїх винищувачів F-16 до 2028 року. Перші літаки мають бути поставлені вже до кінця року. Про це заявила міністр закордонних справ Хаджа Лабіб.

Міністр оборони країни Кайса Оллонгрен повідомила, що Україна зможе використовувати надані Нідерландами винищувачі F-16 для нанесення ударів по цілях на території країни-агресора Росії.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти