"Відповідь на атаку у Севастополі": Путін вибухнув погрозами і цинічно пояснив ракетні удари по Україні

31 жовтня 2022, 22:40оновлено 31 жовтня 2022, 23:12
Російський диктатор зазначив, що "це не все, що РФ може зробити".
Владимир Путин, ракетный удар, ракета
Путін вибухнув погрозами і цинічно пояснив ракетні удари по Україні/ сайт Кремля, УНІАН

Диктатор РФ Володимир Путін цинічно пояснив, чому країна-агресорка Росія масовано вдарила ракетами по території України вранці у понеділок, 31 жовтня. Він заявив, нібито таким чином РФ відповіла на атаку на російські кораблі у Севастополі.

Таким чином Путін відповів на запитання російських журналістів на пресконференції в Сочі. Його запитали, чи сьогоднішні удари по українській інфраструктурі були відповіддю на події у Севастополі. На це він відповів "Почасти так і є".

Після цього він заявив, що нібито "це не все, що РФ могла б зробити", цитують російського диктатора пропагандистські ЗМІ в РФ.

Атака на кораблі Чорноморського флоту у Севастополі

29 жовтня у тимчасово окупованому Севастополі відбулися вибухи. Місцеві жителі чули гучні звуки вибухів і стрільби, а також публікували відео яскравих спалахів у небі.

У Міноборони РФ після цього підтвердили вибухи у Севастополі, які призвели, за їхніми даними, до пошкоджень бойових кораблів окупантів. За даними МО РФ, в атаці було задіяно 9 безпілотників і сім автономних морських безпілотних апаратів.

Журналіст Андрій Цаплієнко повідомляв, що було пошкоджено щонайменше три російські кораблі – носії "Калібрів". Серед них – фрегат "Адмірал Макаров". Журналіст припустив, що деякі кораблі можуть бути навіть потоплені.

Пізніше у ЗМІ повідомили, що в строю в Севастополі залишається лише один корабель із серйозною ППО. Внаслідок вибухів у бухті Севастополя Чорноморський флот РФ міг понести серйозніші втрати, ніж про це говорили офіційно. У РФ підтвердили лише пошкодження тральщика Іван Голубець, але насправді постраждати міг і флагман – фрегат проекту 11356Р Адмірал Макаров.

Колишній заступник начальника штабу ВМС України, капітан 1 рангу Андрій Риженко зазначав, що в результаті, за різними даними, у Севастополі було пошкоджено або знищено від 3 до 9 російських кораблів.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти