Не давали пролетіти лайнеру і презирливо пішли: Лаврова принизили на зустрічі ОБСЄ

30 листопада 2023, 18:58
Візит очільника МЗС країни-агресора Росії Сергія Лаврова на міністерську зустріч ОБСЄ в Македонію - але весь захід обернулося репутаційним кошмаром.
Лавр
Лавров під час виступу не втримався від великоімперського чванства / колаж Главред, фото УНІАН і скріншот з відео

Візит керівника МЗС країни-агресора РФ Сергія Лаврова на чолі делегації в Скоп'є (Македонія) на міністерську зустріч ОБСЄ обернувся практично фарсом.

Почалося все з того, що, як написало російське видання ТАСС, літак з Лавровим не пропустили на політ над Болгарією ‒ оскільки на борту разом з ним перебувала одіозна спікерка МЗС РФ Марія Захарова (проти якої в ЄС ввели персональні санкції). Відповідно, летіти росіянам довелося в обхід - через Грецію (таким чином загальна дистанція польоту склала близько 4 тисяч кілометрів).

Потім, коли Лавров виліз все ж на трибуну і почав звідти віщати - транслювати тези кремлівської пропаганди, трапився заздалегідь анонсований демарш української та кілька інших делегацій (Литва, Латвія, Естонія та Польщі). Дипломати оперативно покинули зал засідань, але Лавров і тут не упустив можливість показати свою лояльність Путіну і Кремлівському начальству.

відео дня

У кращих традиціях російського великоімперського чванства, Лавров, який виступав російською, в якийсь момент перервався і кинув репліку в зал англійською мовою: "Ви не могли б залишити мене наодинці, будь ласка? Дякую".

Війна Росія НАТО

Замороження війни в Україні призведе до нападу РФ на НАТО через 6 років, вважають німецькі аналітики DGAP. Згідно з їхніми висновками, Росія відновить військову міць і може напасти на країни Балтії. Альянс має 5-9 років, щоб підготуватися до війни.

НАТО піде прямою війною на Росію у разі підриву Запорізької АЕС, вважає військово-політичний оглядач групи Інформаційний спротив Олександр Коваленко. На його думку, сценарій передбачає пряму військову операцію західних країн на російській території.

НАТО готує "військовий Шенген" для можливого протистояння Росії, повідомив начальник логістичного командування НАТО генерал-лейтенант Олександр Солфранк. За його словами, таке рішення дозволить вільно переміщати війська по Євросоюзу.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти