"Може затягнутися на 5 і більше років": Маломуж пояснив, як скоро розпадеться РФ

4 липня 2023, 17:54
Головне для західної коаліції союзників України, вважає Микола Маломуж, щоб ядерна зброя в РФ залишалася під контролем.
Маломуж, Росія
Микола Маломуж вважає, що процес розпаду країни агресора РФ буде довгим / колаж Главред, фото УНІАН і ua.depositphotos.com

Навряд чи процес розпаду країни-агресора буде коротким і швидким. Про це в інтерв'ю Главреду сказав колишній голова Служби зовнішньої розвідки України, генерал армії України Микола Маломуж.

"Тут можливі різні сценарії, а не тільки розпад. Якщо прийде силовий блок, політики і олігархи, які визначать із Заходом, що вони будуть тримати стабільну ситуацію в Росії і не допускають розпаду (а головним аргументом для Заходу буде не тільки недопуск розпаду, а й неконтрольованого використання ядерної зброї). А те, що до влади прийдуть Патрушев, Мішустін, Собянін та інші, щоб вони не допустили внутрішніх протиріч, воєн і використання ядерної зброї, що призведе до глобальної війни і знищення світу. Тому вони будуть домовлятися з перехідним урядом, як вони заявляли, проти розвалу Росії", ‒ сказав він.

Головне для західної коаліції союзників України, вважає Маломуж, той факт, щоб ядерна зброя в РФ залишалася під скільки-небудь надійним контролем.

"Це продемонстрував навіть один штрих - як тільки піднявся Пригожин, американці, які практично ворогують з Росією, почали вести контакти з режимом Путіна. Не для того, щоб підтримати Пригожина, а, навпаки, режим Путіна, щоб не було дестабілізації, неконтрольованого процесу використання ядерної зброї. Вони розуміють, що Путін - зло і агресор, але ядерна зброя може бути ще більшим злом. Тому, я думаю, захід буде формувати якраз позицію перехідного технократичного уряду, який підготує виборчий процес вже при нових стандартах і будуть проводити, відповідно, всі процедури, які будуть формувати вже новий уряд на більш демократичних принципах. Але це буде не один етап — їх буде, поки не перебудується все російське суспільство. [...] І тут вже складно контролювати ситуацію, тому що цей процес може затягнутися на 3, 5 і більше років, а війни — на десятки років", ‒ сказав він.

Дивіться відео інтерв'ю Миколи Маломужа Главреду:

Хто такий Микола Маломуж

Микола Григорович Маломуж (23 вересня 1955, Звенигородський район, Черкаська область) – Український державний діяч, голова Служби зовнішньої розвідки України з 2005 по 2010 роки, генерал армії України. Голова Всеукраїнської Координаційної ради офіцерів і військовослужбовців, пише Вікіпедія.

Військовий заколот Пригожина і чистки в РФ

Увечері 23 червня ватажок ПВК "Вагнера" Євген Пригожин звинуватив російську регулярну армію у тому, що вона завдала ударів по тилових таборах його найманців.

Ватажок бойовиків назвав військове керівництво країни-агресора Росії злом і заявив, що воно "має бути зупинено".

Вранці 24 червня ПВК Вагнер взяла під свій контроль місто Ростов-на-Дону. Пізніше ПВК Вагнер захопила і Воронеж.

Далі Пригожин пішов зі своєю армією в наступ на Москву, але потім раптово прийняв рішення зупинитися. Він виправдав це тим, що нібито "не хотів проливати російську кров".

За даними Telegram-каналу Генерал СЗР, Пригожину допомагали друзі з Генштабу РФ.

26 червня Пригожин почав виправдовувати свої провальні спроби влаштувати бунт в РФ. За його словами, похід на Москву був організований, нібито щоб не допустити закриття ПВК, а диктатора Путіна він скидати не збирався.

27 червня стало відомо, що до Білорусі прилетів літак ватажка ПВК"Вагнера" Євгенія Пригожина.

Тим часом голова Кремля Володимир Путін почав чистку в силових структурах і намагається відновити свій авторитет, який був підірваний в результаті першої за десятиліття спроби перевороту.

Командувач повітряно-космічними силами окупантів агресора Росії Сергій Суровікін затриманий. Поки незрозуміло, чи підозрюють Суровікіна в підтримці військового заколоту ПВК Вагнера і Євгена Пригожина.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти