У Росії починається громадянська війна, Пригожин влаштовує держпереворот: онлайн

23 червня 2023, 22:43оновлено 24 червня 2023, 02:56
6782
Євген Пригожин заявив, що російські військові за наказом Шойгу обстріляли тиловий табір "вагнерівців".
У Росії починається громадянська війна, Пригожин влаштовує держпереворот: онлайн
Пригожин оголосив війну Міноборони РФ / Колаж: Главред, фото: сайт Кремля, скріншот: відео Telegram

02.32

Пригожин повідомив, що начальник генштабу РФ Герасимов дав команду авіації відкрити вогонь по колонам повстанців. За словами Пригожина, пілоти відмовилися.

02.27

відео дня

Путіна усунуть від влади - Жданов

Військовий експерт, полковник запасу Олег Жданов в інтерв'ю Главреду розповів, у що виллється демарш Пригожина:

Все це виллється в відсторонення Путіна від влади. Мета цих подій одна – зміна політичної еліти в Росії.

Поведінка Пригожина свідчить про те, що консенсус силовиків і частини російської еліти досягнутий.

Щоб зрозуміти ситуацію, дивіться на Пригожина як на політичний проєкт. Причому проєкт із короткою перспективою: революція породжує героїв, вона ж їх і пожирає. Судячи з того, як Пригожин зірвався з ланцюга, йому просто була дана команда. Він зараз виконує роль тарана, розгойдуючи Спаську вежу, щоб із неї впала зірка.

За спиною Пригожина стоїть ФСБ, адже він воює з Міністерством оборони РФ. Значить, ГРУ не на його боці, але при цьому ГРУ його досі не усунуло, незважаючи на найстрашніші прокляття, які він посилає на адресу Шойгу і Герасимова. Пригожина не зупинив навіть Путін! Особисто Путін втрутився в конфлікт і сказав, що потрібно навести лад"

02.22

Повна заява бунтівника Євгена Пригожина:

"Наразі ми перетнули у всіх місцях державні кордони. Прикордонники виходили назустріч та обіймалися з нашими бійцями. Зараз ми входимо до Ростова. Підрозділи Міноборони, вірніше срочники, яких кинули перекривати нам дорогу, відійшли убік. Ми не воюємо з дітьми, ми не вбиваємо дітей… Але якщо хтось стане на шляху – ми знищимо все, що стане на шляху. Ми йдемо далі і йдемо до кінця. Щодо заяв щодо арешту: це братство, це справедливість, це честь, це совість — те, що є у нас. А коли ви робите ці заяви, у вас цих почуттів немає. Вони знищені у вас, ці почуття. Тому ви не можете розуміти нічого, окрім зради".

02.08

Пригожин виступив із новою заявою.

"Ми йдемо далі, йдемо до кінця"

Каже, що його війська входять до Ростова, а перегороджувати шлях його головорізам послали 18-річних срочників.

02.02

Відеозапис нібито удару по розташуванню ПВК "Вагнер" є постановочним, заявила ведуча Катерина Андрєєва в ефірі Першого каналу під час спеціального випуску новин.

"З'явилося відео нібито наслідків удару [за позицією ПВК „Вагнер"]. Очевидно, що це постановка", - сказала ведуча, пославшись на телеграм-пропагандистів.

01.50

Поліція перекрила доступ до адміністрації Путіна у Москві. У центрі міста – колони військової техніки.

01.41

Терміновий випуск новин на телеканалі "Перший" повністю був присвячений ситуації з ПВК "Вагнер"

Пропагандистка Андрєєва повторила заяви Міноборони, ФСБ, Генпрокуратури та Національного антитерористичного комітету про зраду Пригожина

01.37

Путін знає про те, що відбувається - Пєсков у програмі вести на першому

01:20

Міннападу Росії панікує, що через Пригожин ВСУ готуються наступати під Бахмутом.

"Скориставшись провокацією Пригожина з дезорганізації обстановки, київський режим на Бахмутівському тактичному напрямку зосереджує на вихідних рубежах для наступальних дій підрозділи 35-ї бригади та 36-ї бригади морської піхоти ЗСУ. Військовослужбовці Південного угруповання військ завдають поразки".

01:10

Повідомляється, що на трасі Ростов-Москва в районі населеного пункту Козачі Табори, сталося перше зіткнення між передовими групами ПВК "Вагнер", що рухалися у бік Москви, та підрозділами "Росгвардії"

Внаслідок перестрілки Росгвардія бігла, кинувши зброю і кілька БТР, а колона чвкшників під командуванням натурального неонациста Дмитра Уткіна продовжила рух у бік Москви.

01:06

Пригожин у себе в телеграмі називає себе "найперспективнішим політиком і пропонує Росгвардії здаватися"

"Найперспективніший політик звертається до Росгвардії з пропозицією від якої краще не відмовлятися".

00:51

Силовики оточують центр Москви.

00:39

Перший заступник начальника головного управління генштабу РФ генерал-лейтенант Володимир Алексєєв у позі Медведчука просить "не вестись на провокації".

"Це удар у спину країні та президенту. Тільки президент має право призначати керівництво збройних сил, а ви намагаєтеся зазіхнути на його владу. Це державний переворот", - заявив він.

00:33

До будівлі державної думи Росії під'їхала військова техніка

00:32

Суровікін звернувся до Пригожину. Просить "зупинитися"

"Я закликаю зупинитися. Противник тільки й чекає, коли у нас загостриться внутрішньополітична обстановка. Поки не пізно, потрібно підкоритися наказу всенародно обраного президента Росії, зупинити колони, повернути їх до пунктів дислокації".

00:28

На офіційному каналі ПВК Вагнер з'явилося повідомлення "Починаємо". Також обіцяють, що буде цікаво.

Старт текстової онлайн-трансляції (знизу нагору)

_______

У Мережі з'явилося відео, на якому видно розгромлений табір бойовиків ПВК "Вагнер". Головний "вагнерівець" Євген Пригожинзаявив, що це нібито зробили російські військові за наказом глави Міноборони РФ Шойгу.

Пригожин назвав "злом" те, що робить військове керівництво РФ і пригрозив зупинити його.

"Вони нехтують життям солдатів. Вони забули слово "справедливість", і ми повернемо її. Тому ті, хто знищив сьогодні наших хлопців, і знищили десятки, багато десятків тисяч життів російських солдатів, будуть покарані. Я прошу нікому не чинити опір. Всі, хто буде намагатися чинити цей опір, ми будемо вважати, що це загроза, і знищувати негайно, включаючи будь-які блокпости, що встали на нашому шляху, будь-яку авіацію, яку побачимо над своїми головами", - сказав Пригожин.

Він додав, що планує відправити назад на фронт своїх "вагнерівців" після того, як розправиться зі своїм "ворогом".

"Нас 25 тисяч і ми йдемо розбиратися, чому в країні твориться свавілля. Всі, хто хоче - приєднуйтесь. Треба закінчувати з цим неподобством ... Ми розберемося з тими, хто знищує російських солдатів, і повернемося на фронт. Справедливість у військах буде відновлена. А після цього - справедливість для всієї Росії", - сказав Пригожин.

У мережі миттєво відреагували, що таким чином у Росії розпочалася громадянська війна, а Пригожин влаштовує державний переворот.

Дивіться відео зі знищеними позиціями "вагнерівців":

позиції вагнерівців
Росіяни обстріляли тиловий табір "вагнерівців" / фото: скріншот

У РФ буде переворот

Колишній ватажок бойовиків"ДНР" Ігор Гіркін (Стрєлков) заявив, що в РФ вже почалася спроба військового перевороту.

"Країна на межі спроби військового перевороту. Хто його ініціює - поки не ясно. Не виключено, що до нього прагнуть обидві ворогуючі фракції "партії влади" при нейтралітеті третьої (ФСБ і Радбез)", - написав Гіркін.

Гіркін також назвав цей інцидент військовим заколотом і акцентував увагу на тому, що він вже "вийшов з-під контролю".

"Вимагає негайного втручання президента. Якщо він ще у нас взагалі є...", - написав Гіркін.

У відділах поліції Ростовської області вже запроваджено план "Крепость". Співробітників екстрено підняли по тривозі та зобов'язали швидко зібратися. План передбачає взяття під особливий контроль важливих об'єктів ситових відомств та готовність до відбиття нападу. У місті перекривають вулиці.

Дивіться відео з військовою технікою у центрі Ростова:

У Росії починається громадянська війна, Пригожин влаштовує держпереворот: онлайн
У центр Ростова стягують військову техніку / фото: скріншот

Виправдання Міноборони РФ

Після обвинувальної заяви Пригожина, Міноборони РФ поспішило виправдатися і спробувало зняти з себе відповідальність.

"Всі поширювані в соціальних мережах від імені Є. Пригожина повідомлення і відеокадри про нібито" нанесення МО РФ удару по "тилових таборах" ПВК "Вагнер", не відповідають дійсності і є інформаційною провокацією", - заявили у Telegram-каналі відомства.

пост Міноборони рф
Міноборони виправдовується після заяви Пригожина / фото: скріншот

Реакція Кремля

Російського диктатора Володимира Путіна поінформували про початок цієї "війни" між Пригожиним і Міноборони РФ. Принаймні так стверджує його прессекретар Дмитро Пєсков, повідомляють російські пропагандист.

"Президент Путін проінформований про всі події навколо Пригожина. Необхідні заходи вживаються", - сказав Пєсков.

Проти Пригожина відкрили справу

Після заяв Пригожина проти нього вже в РФ відкрили кримінальну справу. Національний антитерористичний комітет спростував усе, про що говорив головний "вагнерівець" та відкрив справу за фактом заклику до збройного заколоту.

Конфлікт Пригожина і Шойгу

Ватажок бандформування ПВК Вагнер Євген Пригожин на початку травня вирішив піти на публічний конфлікт з главою Міноборони окупантів РФ Сергієм Шойгу і Генштабу Валерієм Герасимовим. Він, використовуючи нецензурну лексику, в жорсткій формі зажадав від них видати бойовикам Вагнера боєприпаси. Пізніше Пригожин вивів своє військове формування з Бахмута.

Днями міністр оборони агресора Росії Сергій Шойгу підписав наказ, згідно з яким всі так звані "добровольчі формування" повинні перейти під контроль Міноборони. Пригожин сказав, що нічого не буде підписувати. Свою заяву він повторив і після того, як директор РФ Путін натякнув, що контракти повинні підписати всі.

"Всі накази і укази, які формує Шойгу, стосуються тільки працівників міноборони і на військовослужбовців. ПВК "Вагнер" не буде підписувати ніяких контрактів з Шойгу", - підкреслив Пригожин.

У своєму останньому інтерв'ю ватажок ПВК "Вагнер" накинувся на Кремль. Він назвав цю війну, яку розв'язав російський диктатор Володимир Путін, "бездарно спланованою операцією". Він відкрито заявив і підтвердив, що Міноборони РФ нахабно обманювало окупантів і навіть Путіна, коли планували повномасштабне вторгнення в Україну.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти