"Лукашенко загнаний в кут і мститиме": експерт попередив Україну про небезпеку

11 листопада 2021, 05:28
На Україну очікують провокації з півночі, вважає Віктор Рибаченко.
Держприкордонслужба
В України є проблеми на півдні, але відтепер можуть з'явитися і на північному напрямку - експерт / УНІАН

Те, що відбувається на кордоні Білорусі і Польщі з мігрантами є тільки зародком потенційних майбутніх провокацій, які можуть бути реалізовані проти України з північного напрямку. Білоруський невизнаний президент Олександр Лукашенко вже загнаний в кут і мститиме. Про це заявив політичний експерт Віктор Рибаченко.

У ефірі телеканалу Україна 24 він розповів про те, що ситуація на білорусько-польському кордоні – це, фактично, тільки початок тих подій, з якими в майбутньому може зіткнутися українська держава.читайте такожДесятки тисяч мігрантів з Білорусі і удар у відповідь Варшави: у Польщі поставили Лукашенку умову

"Те, що відбувається на білорусько-польському кордоні - це зародок тих майбутніх провокацій, якими нас "шпинятимуть" з півночі", - зазначив експерт.

Також він нагадав, що в України вже є проблеми на південному напрямку, а відтепер можуть виникнути інциденти і на півночі. На його думку, Лукашенко загнаний в кут і мститиме.

"Ми страждаємо з півдня - і це досить боляче. А тепер готується... Пан Лукашенко, безумовно, буде мститиме. Це психологія людини, яка загнана в кут", - підкреслив Віктор Рибаченко.

Загроза атаки мігрантів на кордони України

Посол України у Польщі Андрій Дещиця раніше заявив, що Київ не повинен виключати сценарію, за якого мігранти, якщо їм не вдасться прорватися на територію польської держави, підуть до українських кордонів.

Секретар РНБО Олексій Данілов сказав, що Україна адекватно діятиме у разі атаки мігрантів на кордони держави. За його словами, у Києва достатньо сил, щоб загроза була відбита.

При цьому Данілов підкреслив, що Україна не має наміру приймати у себе нелегальних мігрантів. Він дорікнув Соціал-демократичній партії Німеччини за таку ініціативу і закликав Берлін забрати біженців до себе додому або у Бундестаг.

Главред рекомендує:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти