Загроза атаки мігрантів на кордоні України: Данілов попередив про удар Києва у відповідь

10 листопада 2021, 18:00
У Києва достатньо сил, щоб протистояти повторенню міграційної кризи у Польщі біля кордонів України, сказав Олексій Данілов.
Олексій Данилов
Україна адекватно відреагує у разі загрози з боку мігрантів на державному кордоні - Данилов / УНІАН

Україна продемонструє об'єктивну реакцію в тому випадку, якщо на кордонах країни повториться міграційна криза, яка вибухнула на білорусько-польському кордоні. В української держави достатньо сил, щоб відбити такі загрози. Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов.

Під час брифінгу за підсумками засідання РНБО в середу, 10 листопада, він розповів про те, що Україна у разі загрози прориву мігрантів через кордони своєї держави, діятиме адекватно і згідно з чинним українським законодавством.читайте такожДесятки тисяч мігрантів з Білорусі і удар у відповідь Варшави: у Польщі поставили Лукашенку умову

"Алгоритм дій (якщо мігранти спробують прорватися через кордон, - ред.) буде адекватний, відповідно до нашого законодавства. Сил і засобів буде більше, ніж достатньо. Якраз це питання ми проговорювали", - підкреслив Олексій Данілов.

Нагадаємо, раніше посол України у Польщі Андрій Дещиця сказав, що не можна виключати сценарію, за якого мігранти опиняться біля українського кордону.

Ситуація на кордоні Польщі та Білорусі

Групи нелегальних мігрантів вранці 8 листопада зібралися на кордоні Білорусі та Польщі. Одна частина людей вирушила в ліси, інша - через контрольно-пропускні пункти. Вони силою намагалися здійснити прорив на територію польської держави: ламали паркан, використовуючи для цього щипці, лопати і колоди. Силовики відбивали атаки нелегалів.

Згодом мігранти розбили табір біля кордонів Польщі. Варшава заявляла про 309 спроб нелегального перетину кордону. На місці продовжують перебувати декілька тисяч людей.

Невизнаний президент Білорусі Олександр Лукашенко звинуватив Польщу у нібито концентрації військ біля білоруських кордонів і заявив про небезпеку підключення до міграційної кризи Росії.

Вночі 10 листопада дві великі групи нелегальних мігрантів прорвалися крізь польський кордон в районі Кринки і Бяловежі. Одну з груп польським правоохоронцям вдалося затримати.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти