Євросоюз погодив допомогу для України на 50 млрд євро - Sky News

30 листопада 2023, 18:07оновлено 30 листопада 2023, 19:10
248
Євросоюз погодив пакет допомоги для України на чотири роки, рішення ніким не оскаржувалося, повідомив єврокомісар з бюджету Йоханнес Хан.
Євросоюз, Україна
За словами чиновників, рішення ЄК підтримувати Україну кредитами і грантами до 2027 року "ніким не заперечується" / колаж Главред, фото УНІАН

В Європейському союзі попередньо погодили пакет допомоги для України на суму 50 млрд євро на чотири роки. Про це повідомляє британський канал Sky News у четвер, 30 листопада, з посиланням на єврокомісара з питань бюджету Йоханнеса Хана.

За його словами, рішення Єврокомісії підтримати Україну кредитами та грантами до 2027 року "ніким не заперечується".

До слова, в червні 2023 року Єврокомісія запропонувала розширити фінансування України ‒ для того, щоб допомогти їй виплачувати зарплати і покривати інші витрати в ході триваючої російської агресії. Всі 27 держав-членів Євросоюзу повинні проголосувати за пакет на саміті 14-15 грудня нинішнього року.

відео дня

До слова, як повідомляє Міністерство фінансів, у листопаді 2023 року до державного бюджету України надійшло близько 2 млрд доларів США зовнішнього фінансування.

Серед донорів у листопаді 2023 року стали:

  • Європейський Союз - 1,6 млрд доларів США;
  • Гарантія Великої Британії через механізм Світового банку - 400 млн доларів США;
  • Світовий банк - 5 млн доларів США.

Відповідно, у листопаді Україна отримала найменше зовнішнє фінансування за останні пів року.

Вступ України до ЄС

Раніше повідомлялося, що Євросоюз схвалить початок переговорів про вступ України: названо чотири умови. В останній версії проєкту звіту про розширення ЄС, який опинився в розпорядженні журналістів, названі кроки, які повинен виконати Київ.

Раніше повідомлялося, що Україна успішно виконала чотири з семи важливих критеріїв, які супроводжують процес надання країні статусу кандидата на вступ до Європейського Союзу.

Як повідомляв Главред, політичний директор прем'єра Угорщини Балаш Орбан висловив рішучу позицію, що Будапешт всіма силами намагатиметься зірвати початок переговорів між Україною та Європейським союзом щодо можливого вступу України до ЄС до виконання Угорських вимог, особливо щодо закону про освіту.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти