Штурмують з флангів, в лобову, і намагаються оточити: що відбувається біля Авдіївки

25 листопада 2023, 13:48
649
Окупантам Росії не вдається захопити Авдіївку, тому вони намагаються зруйнувати місто, сказав голова місцевої військової адміністрації Віталій Барабаш.
Авдіївка, війська РФ
Війська РФ намагаються захопити Авдіївку, але ЗСУ відбивають ворожі атаки / Колаж: Главред, фото: Facebook П. Жебрівський, Міноборони РФ (ілюстративне фото)

Окупаційні війська агресора Росії не залишають спроб оточити Авдіївку Донецької області. Вони штурмують місто з флангів, в лобову і намагаються направити свої атакуючі дії в промзону. Ворог не може захопити місто, тому намагається його зруйнувати. Про це заявив голова місцевої військової адміністрації Віталій Барабаш.

В ефірі Freedom він розповів про те, що на Авдіївському напрямку ситуація суттєво не змінюється. Напрямок залишається складним, окупанти намагаються штурмувати місто з боку захопленого Донецька.

"Ворог не залишає своїх спроб оточити місто. Постійно штурмує і з флангів, і в лобову. На "промку" намагається направити свої штурмові дії. Останні кілька днів дуже активно росіяни намагаються штурмувати з боку Донецька", - сказав Барабаш.

відео дня

За його словами, окупанти за добу атакують позиції сил оборони України біля Авдіївки кілька сот разів. У місті фіксується 30-40 масованих обстрілів. Ворог не може взяти місто, тому намагається його знищити.

"Це стандартна логіка і стратегія "русского міра", іншого в принципі бути не може", - підкреслив Віталій Барабаш.

Обстановка в районі Авдіївки

Командувач Оперативно-стратегічним угрупуванням військ Таврія Олександр Тарнавський 23 листопада заявив, що окупанти Росії почали третю хвилю штурму в районі Авдіївки. За його словами, загарбники несуть втрати в живій силі і бронетехніці.

Керівник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш повідомив, що почався новий наступ на Авдіївку. Росіяни тиснуть на коксохімічний завод, промислову зону і село Степове.

Полковник ЗСУ в запасі, військовий експерт Роман Світан сказав, що окупанти "тиснуть" на Авдіївку з чотирьох сторін. На думку Світана, у ворога недостатньо сил, щоб оточити місто.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти