В Естонії радять не квапити контрнаступ: ЗСУ стикнулися з викликами

25 липня 2023, 14:28
230
Українські воїни змушені долати добре укріплені оборонні лінії росіян, просуваючись через мінні поля.
В Естонії радять не квапити контрнаступ: ЗСУ стикнулися з викликами
Україна ще не задіяла своїх значні резерви / Коллаж: Главред, фото: 59 ОМПБр Якова Гандзюка, 17 ОТБр имени Константина Пестушко

Не варто нав'язувати українському війську темп контрнаступу, який не відповідає логіці воєнного часу. Посол Естонії в НАТО Юрі Луйк, якого цитує ERR, в ефірі каналу ETV закликав Захід не завищувати сподівань від наступальної операції України й зауважив виклики, з якими стикнулися ЗСУ на шляху до звільнення територій.

Зокрема, йдеться про оборонні рубежі росіян.

"Адже у росіян там три великі лінії оборони, величезні мінні поля, укріплені доти. Можна тільки уявити, як важко туди українським бійцям прорватися. І взагалі, справа в тому, що якщо ти йдеш в атаку, то спершу треба пройти через складний оборонний вал, це найскладніше і найзатратніше", - висловився Луйк.

відео дня

Він підкреслив, що Україна ще не задіяла своїх значні резерви. Тоді як російські дії (бомбардування Одеси, до прикладу) Луйк назвав "жорстоким терористичним актом", аби перешкодити вивезенню українського зерна.

Контрнаступ ЗСУ - чому темпи повільні

ЗСУ пішли у контрнаступ ще понад місяць тому. За тиждень Збройним силам вдалося звільнити одразу сім населених пунктів на стику Донецької та Запорізької областей. Втім, невдовзі західні експерти констатували певне "згасання" імпульсу операції з деокупації територій.

Україна не приховує, що контрнаступ ЗСУ йде не так швидко, як планувалося. Проте командування ЗСУ у своїх зведеннях неодноразово наголошувало, що насамперед намагатиметься зберегти якомога більше життів воїнів.

Інститут вивчення війни звертає увагу на три фактори, чому літній контрнаступ ЗСУ не видається швидким. Йдеться і про підготовлен оборонні позиції, і про дефіцит в бойовій авіації (підтримці сухопутних сил з повітря), і про обмежений час, який був у захисників на підготовку до масштабних наступальних операцій.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти