В Україну прибули німецькі РСЗВ MARS II - Резніков

1 серпня 2022, 14:07оновлено 1 серпня 2022, 16:03
Міністр подякував Німеччині за передані системи залпового вогню.
В Україну прибули німецькі РСЗВ MARS II - Резніков
В Україну прибули німецькі MARS II / Колаж фото bundeswehr de, president.gov.ua

В Україну прибули німецькі реактивні системи залпового вогню MARS II. Про це заявив міністр оборони України Олексій Резніков на своїй сторінці у Twitter.

"В Україну прибув третій брат сім'ї Long Hand - РСЗВ MARS II з Німеччини. Дякую Німеччині та особисто моїй колезі міністру оборони Крістіні Ламбрехт за ці системи", - написав Олексій Резніков.

В Україну прибули німецькі РСЗВ MARS II - Резніков
В Україну прибули РСЗВ MARS II / Twitter/Oleksii Reznikov

відео дня

Що відомо про MARS II

Як повідомляв Главред раніше, реактивні системи залпового вогню MARS II - копія британських комплексів MLRS 270 і "старший брат" американських РСЗВ M142 HIMARS. Однак німецька установка випускає більшу кількість ракет. MARS здатний нести два контейнера по 6 ракет, всього 12 ракет.

Ракетні установки MARS II здатні бити по військових цілях у далекому тилу ворога, уражати критично важливі вузли сполучення, центри управління, аеродроми. Вони працюють за аналогією з "Градами" і "Смерчами", але могутніші за бойову одиницю типу Точки-У.

Важливо те, що MARS II може стріляти різними боєприпасами. Примітно, що в HIMARS можна поставити будь-який боєприпас, який також підходить і для MARSII. Причому можна зробити і навпаки.

Ці установки можуть наносити удари оперативно-тактичними балістичними ракетами ATACMS, які можуть досягнути ціль на відстані 140-300 км.

Комп'ютерMARS II може зберігати велику кількість готових вогневих рішень і цілей, які відслідковуються, щоб знизити тимчасові витрати на реакції. Системи управління HIMARS та MLRS автоматизовані. Це означає, що керувати ними може всього одна людина.

Базові характеристики РСЗВ Mars II

  • Максимальна швидкість пересування шосе - 64 кілометри на годину
  • Максимальна швидкість пересіченою місцевістю - 48 кілометрів на годину
  • Запас ходу становить 480 кілометрів
  • Маса - 26,6 тонн
  • Кількість випущених ракет за один раз - 12 за 60 секунд.

У російської армії немає систем, які могли б перехопити ракету далекобійної артилерії типу HIMARS, MLRS або Mars II. Навіть відомий зенітно-ракетний комплекс С-400 з таким завданням впоратися не здатен.

Нагадаємо, українська авіація на Херсонщині обстріляла два опорних пункти ворога в районах Олександрівки та Благодатного. Ракетно-артилерійські підрозділи ЗСУ вдарили по станціях радіоелектронної боротьби в районі Біляївки.

Українські військові майстерно влупили по ворожому залізничному ешелону з понад 40 вагонів. Снаряди з HIMARS прилетіли прямо на окуповану станцію Брилівка в Херсонській області. Вагонами з Криму намагалися привезти живу силу, військову техніку та боєприпаси. Внаслідок цього загинули близько 80 окупантів, ще 200 - поранені.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти