В ОП пояснили, хто буде сповіщати про можливість повернутися додому

11 квітня 2022, 17:54
У Київській області одна з найгірших ситуацій у Бородянці та Макарові.
В ОП пояснили, хто буде сповіщати про можливість повернутися додому

Як тільки буде дозвіл від ДСНС, кожен очільник звільненого від окупантів міста повідомить свою громаду, що можна повертатися. Про це в інтерв'ю "Forbes" заявив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко.

"Єдиного терміну для різних міст не існує. У кожному місті свої проблеми, своя кількість замінованих позицій. Тому ми побудували роботу таким чином, щоб кожен мер міста чи сільський голова був рупором для своєї громади", - сказав він.

За словами Тимошенка, у Київській області одна з найгірших ситуацій у Бородянці та у Макарові. Чернігів фактично майже знищений – всю інфраструктуру треба відновлювати. У Сумський області також багато міст потребують швидкого відновлення.

відео дня

Заступник керівника ОП зауважив, що у найближчі тижні у звільнених областях планують відновити електропостачання, водопостачання, встановити вікна в домівках, розчистити дороги.

Паралельно із відбудовою зруйнованих будівель та доріг у містах налагоджують нову систему оборони. "Після розчищення в міста заходять військові спеціалісти і разом з обласними адміністраціями і мерами будують нову систему блокпостів та інших захисних споруд", - сказав він.

Нагадаємо, раніше заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко повідомив, що з резервного фонду Державного бюджету України виділено перший мільярд гривень на відновлення звільнених від російських військ Київщини, Чернігівщини, Сумщини та Житомирщини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти