Російські компанії в обхід санкцій купили в США сотні тисяч патронів - Politico

19 червня 2023, 14:32
За даними ЗМІ, російські компанії, незважаючи на санкції, купують сотні тисяч патронів, вироблених американською компанією Hornady.
Росія, патрони
Російські компанії придбали в США сотні тисяч патронів-Politico / колаж Главред, фото ua.depositphotos.com

Російські компанії, незважаючи на санкції, купують сотні тисяч патронів, вироблених американською компанією Hornady. Про це повідомляє американське видання Politico з посиланням на власні джерела.

Згідно з документами, які опинилися в розпорядженні журналістів, російські компанії "Промтехнологія" і "Тетіс" придбали сотні тисяч патронів, вироблених американською компанією Hornady.

"Ці дані поповнюють зростаюче число свідчень того, що поставки летального і нелетального військового обладнання все ще надходять до Росії, незважаючи на введення Заходом безпрецедентних санкцій", — пишуть журналісти.

відео дня

Як кажуть експерти в галузі оборони, в умовах війни у Росії не вистачає можливостей для виробництва висококласних снайперських патронів. А це, кажуть експерт, і сприяє процвітанню чорного ринку західних боєприпасів.

Журналісти вказують, що в "декларації про відповідність товарів", яка була подана в російський державний реєстр і датованої 12 серпня минулого року, компанія "Промтехнологія" заявила, що планує поставити партію з 102 200 свинцевих куль Hornady для складання "мисливських патронів", які використовуються в "цивільній зброї з нарізним стволом".

Друга декларація з тією ж датою відноситься до партії "гільз без капсулів для складання патронів для цивільної вогнепальної зброї", які були виготовлені компанією Hornady з тією ж специфікацією ‒ ".338 Lapua Magnum".

Але як кажуть експерти, все це не відповідає дійсності. Справа в тому, що ".338 Lapua Magnum " - не" мисливський патрон", а потужний боєприпас дальньої дії, який був розроблений західними офіцерами в 1980-х роках і використовувався снайперами в Іраку і Афганістані.

Генеральний директор компанії Стів Хорнаді, однак, спростував відомості про продаж боєприпасів Росії у воєнний час.

"Як тільки Росія вторглася в Україну, з нами було покінчено", — сказав Хорнаді.

Санкції проти РФ

Раніше Володимир Зеленський ввів санкції РНБО проти двох сотень людей, пов'язаних з Російською Федерацією. Президент ввів санкції проти 199 громадян РФ і одного українця – колаборанта і зрадника Юрія Черничука, якого загарбники "призначили" новим "директором" Запорізької АЕС.

Також раніше Євросоюз ухвалив десятий пакет санкцій проти країни-агресора РФ. До "чорного списку" додали 121 фізичну та юридичну особу, в тому числі і тих, хто відповідальний за депортацію українських дітей.

Крім того, державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що Сполучені Штати Америки введуть нові антиросійські санкції. Зокрема, вони передбачають експортні обмеження. Також обмеження введуть для боротьби з російською дезінформацією.

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти