РФ обрала нову ціль на сході: окупанти наближаються до ключової траси – NYT

16 липня 2024, 10:16
213
Російські окупанти наближаються до ключового українського маршруту поставок.
РФ обрала нову ціль на сході: окупанти наближаються до ключової траси – NYT
ЗСУ відбивають атаки ворога / Колаж: Главред, фото: 53 окрема механізована бригада імені князя Володимира Мономаха, 66 окрема механізована бригада Сухопутних військ ЗС України

Російським окупаційним військам, ймовірно, вдалося захопити село Урожайне Донецької області, яке повернула Україна минулого літа, при цьому ЗСУ намагаються стримувати просування Росії по всьому фронту.

Водночас загарбники РФ на сході наближаються до ключової дороги постачання. Про це йдеться в матеріалі видання The New York Times.

Водночас відзначається просування ворожих військ на сході, де окупанти вийшли на околиці Часового Яру, опорного пункту в регіоні. При цьому РФ наближається до ключового українського маршруту поставок.

відео дня

Генеральний штаб української армії заявив у неділю, що "найгарячіша ситуація" вздовж лінії фронту була поблизу Покровська - східного міста, яке перетворилося на військовий гарнізон. Воно розташоване на ключовій дорозі, що з'єднує кілька міст у регіоні, які контролюються Україною.

Підкреслюється, що відтоді як цього року Росія захопила Авдіївку, її війська повільно просуваються до важливої дороги T0504. Наразі вони менш ніж за 7 км на південь від дороги, що в межах радіусу дії російської артилерії та безпілотників.

Небезпека в тому, що якби російські війська вийшли на цю дорогу, українські військові операції на сході Донецької області були б серйозно ускладнені. Зокрема, перерізання дороги ще більше ізолювало б місто Часів Яр - одну з головних цілей Москви.

Нещодавно українські війська відступили зі східного краю Часового Яру. Російські війська нещодавно також прорвалися в сусідні населені пункти Торецьк і Нью-Йорк, посилюючи тиск на українські лінії постачання.

Що відомо про The New York Times?

The New York Times - американська щоденна газета, базується в Нью-Йорку. The New York Times висвітлює внутрішні, національні та міжнародні новини, а також містить статті, звіти про розслідування та огляди. Як одна з найстаріших газет у Сполучених Штатах, вона є однією з головних газет країни. Станом на 2023 рік The New York Times отримала 137 Пулітцерівських премій, пише Вікіпедія.

Ситуація на фронті - останні новини за темою

Раніше повідомлялося про те, що Сили оборони України відбили позиції на сході. Активні бойові дії тривають на Покровському напрямку, розповіли в ISW.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ЗСУ контратакували та відкинули росіян на Харківщині. Українські захисники відкинули частини 245-го мотострілецького полку РФ, повідомили в ISW.

Як повідомлялося раніше, ЗСУ пішли вперед і просунулися у двох областях. Підрозділи Збройних сил України нещодавно просунулися в Луганській області вздовж лінії Куп'янськ-Сватове-Кременна.

Screenshot
/ Главред

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти