РФ піде в новий наступ влітку відразу на 4 напрямках - FT

13 квітня 2024, 15:38оновлено 13 квітня, 16:27
Видання не виключає, що російські окупанти намагатимуться штурмувати Харків і просуватися в напрямку Києва.
російські окупанти, українські військові
РФ піде в літній наступ на 4 напрямках / Колаж: Главред, фото: 22 окрема механізована бригада, Міноборони РФ

Російські окупанти можуть піти в новий наступ уже цього літа. У такому разі ворог атакуватиме на чотирьох напрямках. Про це повідомляє Financial Times, посилаючись на українських і західних офіційних осіб.

У виданні стверджують, що Росія може піти в наступ у Донецькій, Херсонській, Луганській та Запорізькій областях. Також там не виключають штурму в напрямку Харкова або навіть спроб захопити Київ.

Водночас один із західних чиновників каже, що перспективи оперативного прориву з обох боків у 2024 році є невеликими.

відео дня

"Україна після невдалого літнього контрнаступу змінює тактику і переходить до "активної оборони". За словами західного чиновника, ця стратегія передбачає не тільки утримання оборонних ліній, а й пошук слабких місць у супротивника у поєднанні з дальніми повітряними ударами - це дасть змогу Україні наростити свої сили цього року та підготуватися до 2025-го, коли контрнаступ матиме більше шансів", - ідеться в матеріалі.

Зазначається, що ще в грудні Міноборони Естонії закликало Україну перейти до "стратегічної оборони", щоб збільшити кількість живої сили, а також потужностей з виробництва зброї. На цьому акцентували увагу і в США.

Ситуація на фронті - останні новини

Нагадаємо, військовий експерт Олег Жданов вважає, що російські окупанти не мають можливостей для масштабного наступу в Україні цього літа. За його словами, те, що відбувається зараз на фронті, є максимумом їхніх зусиль.

Також полковник Ееро Ребо наголосив, що ЗСУ наразі перебувають в обороні, на фронті відчувається нестача боєприпасів і втома воїнів. Водночас російські окупанти мають тактичну ініціативу, яку не спромоглися розвинути в прорив або досягти значних успіхів.

Окрім цього, аналітики Інституту вивчення війни розповіли, що російські війська просунулися біля українського плацдарму на лівому березі Херсонської області та на островах у річці Дніпро. Геолокаційні кадри показують просування РФ у Кринках і на острові Великий Потьомкін.

Повторний наступ РФ на Харків - прогнози

Росія намагається знищити Харків своїми бомбами, дронами та ракетами. Ворог уже збирає сили для наступу на місто. Про це заявив ветеран АТО Євген Дикий. При цьому він вважає, що у ворога зараз немає сил, щоб здійснити цей наступ на Харків.

Генерал-лейтенант запасу, екс-заступник начальника Генштабу ЗСУ Ігор Романенко також вважає, що росіяни не мають сил для ефективного наступу на Харків з подальшим оточенням міста. Саме тому РФ спробує застосувати іншу тактику, поступово знищуючи квартал за кварталом і перетворюючи Харків на новий Маріуполь.

За словами майора Нацгвардії Олексія Гетьмана, російські окупанти планують взяти Харків в облогу, уникаючи прямого удару "в лоб".

Росія має намір захопити Харків, а її війська можуть наблизитися до Києва влітку. Однак, Збройні Сили України та Генштаб роблять усе можливе, щоб цього уникнути. Таку думку висловив колишній командувач Сухопутних військ США, генерал Бен Ходжес.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти