РФ атакувала південь України, вибухи пролунали в Одесі та Миколаєві: що відомо

18 липня 2023, 06:40оновлено 18 липня 2023, 09:32
Вночі у Повітряних силах ЗСУ попереджали про комбіновану атаку російської окупаційної армії.
Карта тривог, ППО, повітряна тривога
Під час повітряної тривоги в Україні лунали вибухи / Колаж: Главред, фото: t.me/kpszsu, alerts.in.ua

У ніч на 18 липня російські окупанти атакували Україну - у Повітряних силах повідомляли про загрозу застосування ударних БПЛА і балістичних ракет. В Одесі та Миколаєві пролунали вибухи.

В Telegram-каналі Повітряних сил ЗСУ повідомили про комбіновану атаку окупаційної армії. В Одеській, Миколаївській, Херсонській, Запорізькій, Донецькій, Дніпропетровській областях – загроза застосування ворогом БПЛА; у Полтавській, Черкаській, Дніпропетровській, Харківській, Кіровоградській областях – балістики.

Вибухи в Одесі

Минулої ночі в Одесі пролунали вибухи на тлі оголошеної повітряної тривоги через застосування ворожих дронів-камікадзе, передає Суспільне.

відео дня

Глава Одеської ОВА Олег Кіпер заявляв що РФ атакує південь України ударними дронами.

"Ймовірні кілька хвиль атак. Існує також ракетна небезпека! Залишайтеся в укриттях до відбою повітряної тривоги", - написав він.

Пізніше з'явилася інформація ще про два вибухи.

Пізніше в ОК "Південь" повідомили, що вночі РФ атакувала Одесу шістьма ракетами "Калібр".

Запускали окупанти ракети з Чорного моря, їх збило ППО.

Уламками збитих ракет та вибуховою хвилею пошкоджено об'єкти портової інфраструктури, кілька приватних домоволодінь.

У власному будинку поранення отримав чоловік похилого віку, його забрали до лікарні.

Також над Одеською областю збили 21 безпілотник Shahed-136.

Вибухи в Миколаєві

У Миколаєві минулої ночі також було голосно. Вибухи чули жителі міста чули близько 01:55.

У місцевих пабліках уточнюють, що пролунали два вибухи, які можуть бути пов'язані з роботою протиповітряної оборони.

Близько третьої години ночі глава Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив у Telegram про те, що в місті гасять пожежу. За попередніми даними, обійшлося без жертв.

У ніч проти 18 липня російські окупанти вдарили по Миколаївській області безпілотниками "Shahed-136". Протиповітряна оборона знищила 4 ворожі БПЛА, повідомили в ОК "Південь".

У місті також зафіксовано "приліт" по об'єкту промисловості, сталося загоряння. Пожежу оперативно загасили пожежники. Обійшлося без постраждалих.

Що кажуть у Повітряних силах

У ніч на 18 липня 2023 року російські окупанти атакували територію України з південного напрямку шістьма крилатими ракетами "Калібр" та 36 ударними дронами типу "Shahed".

"Пуски "Калібрів" здійснювалися, ймовірно, з російського фрегата "Адмірал Ессен", "шахеди" - з району полігону Чауда (Крим)", - йдеться в повідомленні, опублікованому в Telegram-каналі ПС.

Силами та засобами Повітряних Сил знищено шість "Калібрів", 31 ворожий ударний дрон "Shahed-136/131" та один розвідувальний БПЛА.

Крилаті ракети "Калібр" та переважна більшість дронів-камікадзе знищені на півдні – в Одеській та Миколаївській областях, решту ударних БПЛА було знищено у Донецькій, Харківській та Дніпропетровській областях.

Минулої доби 17 липня протиповітряною обороною знищено три ударні БпЛА типу "шахед", один "Ланцет" та дев'ять розвідувальних безпілотників оперативно-тактичного рівня.

За поточну та минулу добу авіація Повітряних Сил завдала до 15 групових авіаційних ударів по російських окупантах.

РФ атакувала південь України, вибухи пролунали в Одесі та Миколаєві: що відомо
Знищено 38 повітряних цілей / t.me/kpszsu

Ракетні удари РФ по Україні

Днями Керівник об'єднаного прес-центру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк заявляла, що існує реальна загроза нового масованого ракетного удару російських окупантів по Україні.

У ніч на 6 липня російські окупанти вдарили ракетами по Львову. Внаслідок атаки окупантів 10 людей загинули і 45 отримали поранення (з них троє дітей). Вік загиблих - від 32 до 95 років. Найстарша загибла жінка пережила Другу світову.

У ніч на 7 липня російські окупанти атакували Дніпропетровську область дронами-камікадзе "Шахед". Уламки збитих БПЛА впали на автомобіль, внаслідок чого загинули дві людини.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти