Вирішальна фаза контрнаступу: ЗСУ вводять у бій елітні бригади – Die Zeit

18 серпня 2023, 21:30
34145
Україна нещодавно перекинула на фронт всі бригади, навчені і оснащені натовською технікою.
Вирішальна фаза контрнаступу: ЗСУ вводять у бій елітні бригади – Die Zeit
У Німеччині оцінили темпи контрнаступу ЗСУ / колаж: Главред, фото: 59 ОМПБр

Український контрнаступ, що почався більше двох місяців тому, вступає у вирішальну фазу, проте поки що Збройним силам України не вдалося прорвати російські рубежі оборони.

"Територія, звільнена в ході нинішньої кампанії, ледь перевищує середній район Німеччини", - йдеться в публікації німецького видання Die Zeit.

Видання пише, що "в останні кілька днів і тижнів українці помітно посилили тиск на глибоко зміцнені російські війська".

відео дня

Про посилення тиску ЗСУ також говорить той факт, що Україна нещодавно перекинула на фронт всі бригади, навчені і оснащені натовською технікою, відзначають журналісти.

"В України є ще близько півтора-двох місяців для контрнаступу, тому що саме тоді на значній частині країни починається сльота", - стверджують автори матеріалу.

Також уточнюється, що ЗСУ спираються на сильний артилерійський вогонь і повільно наступаючі частини піхоти.

"Вони або просуваються до російських позицій на бронетехніці, або долають кілометри піших переходів. Ця тактика економить дорогу техніку, таку як танки із Заходу, але призводить до дороговартісних боїв і великої витрати артилерійських боєприпасів", – йдеться в публікації.

Також у матеріалі стверджується, що Україна на сьогодні випускає значно більше артилерійських снарядів, ніж за всю війну.

"Країна на початку наступу отримала багато боєприпасів, але ця перевага буде скорочуватися, і до осені росіяни знову повинні мати явну перевагу у вогневій потужності", — додав військовий аналітик Роб Лі з Інституту досліджень зовнішньої політики США.

Раніше Володимир Зеленський назвав єдиний дипломатичний шлях закінчення війни. Володимир Зеленський запропонував готуватися до глобального саміту миру по завершенню війни.

Нагадаємо, Роман Світан назвав терміни завершення війни. За його словами, такі терміни можуть бути пов'язані з тим, що в наступному році повинні відбутися президентські вибори в США. Про це він сказав в інтерв'ю Главреду.

Раніше Володимир Зеленський розповів про терміни завершення війни. Він заявив, що"ми будемо зберігати найвищий темп міжнародної роботи на всіх рівнях, щоб відновити мир для всієї нашої землі і для всіх наших людей".

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти