Тортури та розстріли мирних жителів: спливли дані бучанських катів

5 травня 2022, 22:32
У Бучі під час окупації російськими військами перебували спецназівці Росгвардії, а також загони кадирівців і десантники.
війна, Буча,
/ Фото Reuters

В результаті проведеного розслідування вдалося визначити найменування частин окупаційних військ РФ, які перебували в Бучі в березні цього року.

Як йдеться в розслідуванні агентства Reuters, в Бучі були опитані понад 90 мирних жителів, вивчені фото і відео за цей період і документи, які були залишені окупантами при відступі.

Що відомо про звірства окупантів РФ

У Бучі під час окупації російськими військами перебували спецназівці Росгвардії, а також загони кадирівців і десантники з Псковської дивізії.

  • 76-та гвардійська дивізія ВДВ з Пскова;
  • 604-й центр спеціального призначення Вітязь (підрозділ Росгвардіі, до цього був частиною внутрішніх військ МВС Росії);
  • як мінімум три підрозділи з Чечні (кадирівці).

Журналістам вдалося знайти посвідчення особи бійця Росгвардії, єфрейтора Костянтина Коршунова. Відзначається, що двоє його знайомих підтвердили Reuters, що Коршунов служить в Росгвардії, а один навіть назвав точний підрозділ - в/ч 3179 (загін Вітязь).

читайте також"Бойові буряти" Путіна попалися на грабежах і тортурах українців: названі імена мародерів

Що відомо про Бучанського ката

Підозрюваний Колоцей народився і виріс в білоруському місті Мозирі. Довгий час займався єдиноборствами, виступав на локальних змаганнях. У своїх соцмережах вказує, що потім переїхав до Росії, зокрема, до Москви.

За даними прокуратури, Колоцей має відношення до підрозділу Росгвардії. Разом з іншими підрозділами російських окупантів він вторгся на територію України, стверджують українські правоохоронці.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти