Дуже потрібно у військах: у Міноборони назвали, чим терміново треба посилити ЗСУ

19 січня 2024, 14:39
Отримані раніше від партнерів артилерійські установки продемонстрували високу ефективність, підкреслили в МО.

Дуже потрібно у військах: у Міноборони назвали, чим терміново треба посилити ЗСУ
У МО назвали, чого потребує армія / колаж: Главред, фото: 53 окрема механізована бригада, 56 окрема мотопіхотна Маріупольська бригада

ЗСУ потрібні сучасні зразки артилерійських систем, які можуть надати партнери, для посилення вогневої потужності, заявив заступник міністра оборони генерал-лейтенант Іван Гаврилюк.

"Нам дуже важливо посилити вогневу міць Сил оборони України за допомогою сучасних артилерійських систем, які можуть надати наші партнери", - підкреслив він під час відкриття коаліції артилерії в Парижі, повідомляє прес-служба МО.

відео дня

Він підкреслив, що отримані раніше партнерів артилерійські установки продемонстрували високу ефективність у боях з окупантами.

"Тому Україна також зацікавлена як у закупівлі їх для своїх потреб, так і в розгортанні виробництва окремих зразків на території України", - додав Гаврилюк.

За його словами, в Парижі обговорювали не тільки невідкладні потреби Збройних Сил України в боєприпасах, артилерійських системах, їх модернізації, ремонті, навчанні розрахунків, а й питання військово-технічного співробітництва, націлені на довгострокову підтримку артилерійських підрозділів нашої армії.

Коаліція артилерії для ЗСУ: що відомо

Відзначається, що під час відкриття коаліції артилерії в Парижі представники країн-учасниць виробили консолідовану позицію щодо забезпечення потреб Збройних сил України в певних зразках артилерійського озброєння.

Повідомляється, що на відкритті міжнародної коаліції артилерії були присутні представники 22 країн. Учасники коаліції артилерії - країни, що володіють передовими технологіями виробництва:

  • кращих артилерійських систем;
  • боєприпасів;
  • артилерійської розвідки;
  • безпілотних систем цілевказівки;
  • систем управління вогнем.

Мета коаліції артилерії спільними зусиллями підвищити спроможності Сил оборони України, надати нові артилерійські засоби для посилення протидії російській агресії, а також забезпечити ефективне функціонування за призначенням вже наданих зразків артилерійського озброєння.

В рамках коаліції артилерії створено чотири робочі групи за окремими напрямками діяльності. Станом на початок 2024 року створено наступні міжнародні коаліції: коаліція Повітряних сил, коаліція протиповітряної та протиракетної оборони, коаліція бронетанкової техніки, коаліція морських здібностей, коаліція артилерії, коаліція з розмінування та ІТ-коаліція, додає Міноборони.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Рустем Умеров скасував візит до Франції: ЗМІ пишуть про загрозу безпеці. Планувалося, що Умеров і його колега Себастьян Лекорню зустрінуться у Франції і відправляться на промисловий майданчик Nexter в Бурже.

Раніше Главред писав, що в середу, 17 січня, відбулося перше засідання Ради Україна-НАТО в Брюсселі на рівні керівників оборонних відомств. Однак головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний не взяв у ній участі.

Як раніше повідомлялося, президент Чехії висловився про підтримку України. Президент Чехії Петро Павло закликав Захід продовжувати підтримувати Україну, інакше наступний рік може бути більш сприятливим для Росії.

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти