Навіщо РФ оголошує в розшук українських посадовців: в ISW розкрили мету Кремля

19 червня 2024, 10:52
184
Російський уряд заочно звинувачує українських військовослужбовців і військових чиновників у злочинах.
Навіщо РФ оголошує в розшук українських посадовців: в ISW розкрили мету Кремля
Навіщо РФ оголошує в розшук українських посадовців / колаж: Главред, фото: УНІАН, pexels.com

Аналітики Інституту вивчення війни повідомили, що російський уряд заочно звинувачує українських та іноземних посадовців у злочинах, намагаючись виправдати можливу майбутню агресію проти НАТО.

"Російський уряд заочно звинувачує українських військовослужбовців і військових чиновників у злочинах, намагаючись запровадити російське федеральне законодавство за межами своєї юрисдикції та натякаючи на те, що Україна не повинна існувати як незалежна держава", - йдеться у звіті ISW.

За даними аналітиків, рішення Росії оголосити в розшук західних посадовців за порушення російських федеральних законів за межами Росії є частиною її зусиль, спрямованих на порушення суверенітету країн-членів НАТО і виправдання можливої майбутньої російської агресії проти НАТО.

відео дня

Натомість переслідування Кремлем українських військовослужбовців і політичного керівництва, які ведуть цілком законну оборонну війну проти вторгнення іноземної держави у спосіб, схожий на внутрішніх терористів, на думку аналітиків, підкреслює постійне переконання Росії, що Україна не повинна існувати окремо від Росії.

Що таке Інститут вивчення війни (ISW)?

Інститут вивчення війни (англ. Institute for the Study of War, ISW) – американський аналітичний центр, заснований 2007 року військовим істориком Кімберлі Каган. Штаб-квартира розташована у Вашингтоні, округ Колумбія.

Наразі ISW працює як неприбуткова організація. ISW готував звіти про війну в Сирії, війну в Афганістані та війну в Іраку, "зосередившись на військових операціях, ворожих загрозах і політичних тенденціях у різних зонах конфліктів". З лютого 2022 року ISW публікує щоденні звіти про російське вторгнення в Україну, пиши Вікіпедія.

Нагадаємо, що президента України Володимира Зеленського оголосили в розшук у РФ. Підставою для оголошення Зеленського в розшук стало нібито порушення справи щодо президента України.

Країна-агресорка Росія оголосила у розшук командувача Повітряних сил ЗСУ. Командувача Повітряних сил ЗСУ Миколу Олещука оголосили у "федеральний розшук" за нібито "терористичну атаку" БПЛА по території Росії.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти