Експерт передрік провал Кримської платформи та назвав причину

22 травня 2021, 20:57
У Кримській платформі навряд чи братимуть участь лідери великих держав, вважає Віктор Суслов.
Суслов спрогнозував долю Кримської платформи
Віктор Суслов / УНІАН

На Кримську платформу, проведення якої заплановано в серпні 2021 року, не варто покладати великих надій, заявив колишній міністр економіки, кандидат економічних наук Віктор Суслов.

Як підкреслив він в ході чату в Главреді, ідею Кримської платформи можна розглядати як піар-акцію і бажання Володимира Зеленського заявити, що він щось робить для повернення Криму.

"Який сенс у цій платформі, якщо в ній не братиме участь Росія? При цьому ніхто не сумнівається в тому, що саме РФ сьогодні повністю контролює Крим. Анексія Росією півострова - це факт. Тому не вести переговорів з РФ і створювати платформи без її участі – це, щонайменше, смішно", - зазначив експерт.

Екс-міністр економіки звернув увагу, що в роботі Кримської платформи навряд чи братимуть участь лідери великих держав.

"Не приїде на цю зустріч і Джозеф Байден - в кращому випадку США будуть представлені Вікторією Нуланд, яка курирує український напрямок в Держдепі США, або навіть просто американським послом. Приїхати можуть хіба що керівники таких країн як Латвія, Литва та Естонія, може бути, навіть Польща. Однак це - максимум, тому що ніхто з лідерів провідних держав не захоче виглядати дивно і безглуздо, коли немає з ким обговорювати питання Криму", - прогнозує він.

Економіст додав: є ризик того, що багато світових лідерів не приїдуть навіть на святкування 30-річчя незалежності України, щоб не бути втягнутими в Кримську платформу.

"Так що все це - відволікання уваги і піар. Але вони не тільки не допоможуть Зеленському повернути Крим, а й нашкодять йому і його репутації. Особливо після того, як пройде 30-а річниця незалежності, коли лічені люди посидять на цій платформі і нічого не вирішать", - резюмував Суслов.

читайте такожБлінкен зробив гучну заяву про участь США в Кримській платформі

Стратегія деокупації Криму:

  • Раніше президент України Володимир Зеленський підписав указ, що передбачає запуск заходів, спрямованих на звільнення і повернення анексованого Криму. Серед них доручення Кабміну Про організацію Кримської платформи.
  • Захід пройде напередодні 24 серпня – Дня Незалежності України. Саміт відбудеться в Києві.
  • У лютому президент США Джо Байден заявив, що офіційний Вашингтон ніколи не визнає окупований Крим територією Росії.
  • Як відомо, Рада національної безпеки і оборони затвердила стратегію деокупації і реінтеграції Криму.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти