Бої за плацдарм біля Антонівського мосту: у ЗСУ розкрили деталі ударів по ворогу

2 липня 2023, 11:23оновлено 2 липня 2023, 19:35
1577
Біля Антонівського мосту акцент на контрбатарейній боротьбі, підкреслила Наталія Гуменюк.
Антонівський міст приліт
Біля Антонівського мосту триває контрбатарейна боротьба / Колаж соцмережі, Вгору

Речник Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк розповіла подробиці боїв, які активізувалися на Лівому березі Дніпра в районі Антонівського мосту під Херсоном.

У цьому районі тривають бої, ситуація там складна, але ЗСУ продовжують знищувати супротивників, підкреслила вона в ефірі інформаційного телемарафону.

Речник Сил оборони півдня України зазначила, що бойова робота біля Антонівського мосту триває, але військовим потрібна інформаційна тиша.

відео дня

"Зараз йде потужна бойова робота, зокрема. Акцент на контрбатарейній боротьбі, тому що особливості нашої лінії фронту в цій зоні дійсно, що вона в зоні річки Дніпро. Її русло дещо деформоване, внаслідок тієї катастрофи, яку зробили окупанти, підірвавши Каховську греблю. Дуже ускладнена ця бойова робота", - пояснила вона.

Гуменюк додала, що за минулу добу в цьому районі було знищено 49 російських окупантів та 15 одиниць ворожої техніки.

Хто така Наталія Гуменюк

Наталія Гуменюк – український військовослужбовець, капітан 1 рангу Державної прикордонної служби України, керівник об'єднаного пресцентру Сил оборони півдня України, який очолює з весни 2022 року.

Раніше російська окупаційна армія обстріляла рятувальників у Херсоні, які після затоплення розчищали мул. В результаті російської атаки один співробітник ДСНС загинув, ще семеро постраждали. Шестеро перебувають у важкому стані.

Крім того, раніше армія РФ обстріляла човен з людьми в Херсоні. Як повідомив глава Офісу президента Андрій Єрмак, росіяни відкрили вогонь "в спини цивільним". За його словами, шестеро людей, які евакуювалися з лівого берега, отримали поранення – дісталися до Херсона і були госпіталізовані.

Внаслідок обстрілу човна російськими окупантами біля Херсона поранення отримали 13 осіб. Серед загиблих-74-річний чоловік, який власним тілом прикрив жінку, коли росіяни відкрили вогонь по човні.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти