Канада надасть Україні кредит на розвиток економіки

21 січня 2022, 18:42оновлено 21 січня 2022, 19:47
Канада запропонувала надати грант на технічну допомогу в розмірі до 6 млн доларів для підтримки реалізації кредиту.
Канада
Канада виділить Україні кредит / УНІАН

Канада має намір надати Україні кредит у розмірі $120 млн для підтримки економічної стійкості і розвитку, повідомляє уряд Канади в п'ятницю, 21 січня.

Також Канада запропонувала надати грант на технічну допомогу в розмірі до 6 млн доларів для підтримки реалізації кредиту.

Відзначається, що йде узгодження умов кредиту і термінів його реалізації.

відео дня

"Українці завжди можуть розраховувати на те, що Канада буде поруч, коли це необхідно. Працюючи разом, ми можемо зміцнити економіку і допомогти просунути реформи управління. Я санкціонував цю запропоновану позику, щоб підтримати здатність України реагувати на потреби свого населення в умовах агресивних дій Росії. Це всього лише один крок у побудові безпечного майбутнього для українців, і я буду продовжувати шукати способи підтримати Україну", - сказав Харджит Саджан, міністр міжнародного розвитку і міністр, відповідальний за Тихоокеанське агентство економічного розвитку Канади.

читайте такожУ МВФ поставили Україні умови для отримання наступних кредитів

Схвалення рішення про кредит привітав президент України Володимир Зеленський.

"Вітаю рішення Канади виділити $120 млн допомоги Україні. Сильна Україна є запорукою безпеки Європи. Канада ще раз демонструє прихильність духу Особливого партнерства між нашими країнами", - написав він у Twitter.

Нагадаємо, раніше Україна провела переговори з Єврокомісією про надання нового пакету фінансової допомоги на суму 1,2 мільярда гривень. Додаткову підтримку Україна попросила, щоб забезпечити стабільне державне фінансування протягом кількох наступних років.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти