StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як швидко заснути: психолог розповіла секрет боротьби із безсонням

24 жовтня 2023, 13:39оновлено 25 жовтня 2023, 10:18
Як швидко заснути, якщо не спиться і думки не дають розслабитись? Главред з'ясував, як заснути за кілька хвилин і почуватись бадьорим зранку.
Сон
Як швидко заснути - психолог розповіла, як побороти безсоння / Колаж Главред, фото: скріншот із відео YouTube / Uliana Kuntii

Що робити, якщо не можеш заснути, а завтра рано вставати? Практикуючий психолог Алла Рожкова на своєму YouTube каналі розповіла про те, як заснути швидше. За її словами, обов'язково потрібно пройти фізіологічний огляд і подивитися, чи все гаразд з вашим організмом.

Вона зазначила, що для того, аби заснути під час безсоння потрібно застосувати техніку безпеки.

"Якщо ви не можете зупинити свої думки, потрібно зробити глибокий вдох, видох, зробити декілька таких підходів", - каже психолог.

Після цього за словами психологині потрібно запрограмувати свої думки на вирішення поставлених завдань завтра, а зараз варто сфокусувати увагу на своєму тілі.

Суть "техніки безпеки" полягає в наступному:

"Ви кладете одну руку на грудну клітину, другу руку на живіт.Ви робите глибокий вдих, видах, робите декілька таких підходів. Відчувайте, як б'ється ваше серце. Відчувайте тепло від долонь. І в цьому стані робите глибокий вдох, видох. Можна подихати грудною клітиною, можна подихати животом. Заспокоюєтеся, сповільнюєтесь. Ця техніка допоможе відчути себе в безпеці і заснути" - вказує психолог Алла Рожкова.

Дивіться відео на якому психолог розповідає, як швидко заснути звечора:

У випадку якщо ви все-таки прокинулись вночі і не можете далі спати, психолог радить в жодному разі не брати до рук телефон.

"Тому що від світло екрану дає інформацію нашому мозку, після чого ви остаточно прокидаєтеся. І ви потім знаходитесь в перезбудженому стані" - вказує психолог.

Також, раніше ми розповідали про те, як денний сон впливає на мозок: властивості, про які ви не підозрювали

За її словами, найкращим методом, аби продовжити сон - буде продовжити спокіне дихання.

"Найкраще, що ви можете зробити для себе, це продовжувати тихання, продовжити спокійно дихати і засинати. Якщо ви не зможете навіть одразу заснути, якщо у вас будуть різні думки, переключайте увагу на вдячності собі. Скажіть за що ви вдачні собі за цей день. Можна перерахувати п'ять вдячностей собі і п'ять вдячностей іншим", - додає психолог.

У випадку, якщо вам взагалі не вдається розслабитись, психолог радить звернутись до спеціаліста.

"Тому що коли сон порушений, це впливає на гормональну систему і взагалі на ваш організм. Буде підвищувати дратівливість, тривожність, гормон стресу, падатиме концентрація пам'яті", - резюмує психолог Алла Рожкова.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти