StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Що означає слово "мисль" в українській мові: Авраменко здивував - це не "думка"

2 серпня 2023, 23:34оновлено 4 серпня 2023, 18:36
48652
Авраменко пояснив значення слова на прикладі українського фразеологізму.
Авраменко
Що в українській мові означає слово "мисль" / Коллаж: Главред, фото: скриншот из видео

Українці намагаються вдосконалити свою українську мову та довести це до ідеалу. В українській мові є дуже слова, які більшість українці навіть не чули. Вони дійсно зроблять мову чистішою та цікавою.

Якщо ви будете використовувати ці слова, то помітите, що багато людей проситимуть вас пояснити, що ж вони означають. Однак згодом ви помітите, як оточуючі також почнуть їх вимовляти. Це позбавить українську мову від значної кількості русизмів.

Якщо вам подобаються такі матеріали, то пропонуємо вам прочитати такий: Що означає український вислів "жаба цицьки дасть": Авраменко здивував відповіддю.

Одним з таких цікавих слів є "мисль". Не слід плутати його з "думою", бо значення має воно зовсім інше. Український мовознавець Олександр Авраменко в ефірі "Сніданку з 1+1" розказав значення цього слова.

Виявляється, "мисль" - це білка. Так її називали у давні часи.

Колись навіть казали "розтікатись мислю по древу", тобто як білка бігає по дереву. Навіть слово мисливствознавство назвали на честь білки, адже тоді полювали за білками, бо хутро було дуже дорогим.

Дивіться відео про те, що означає слово "мисль" в українській мові:

Хто такий Олександр Авраменко?

Олександр Авраменко (нар. 7 травня 1971, Комишуваха, Запорізька область) – український учитель, дослідник і популяризатор української мови, письменник, літературознавець, теле- і радіоведучий. Учитель вищої категорії, методист, доцент. Заслужений працівник освіти України (2017).

Очолює робочу групу з розробки програм зовнішнього незалежного оцінювання з української мови та літератури. Упорядник посібників для проведення державної підсумкової атестації в українських школах.

Автор понад 50 підручників і посібників з української мови та літератури; унікальних самовчителів "Українська за 20 уроків" (2014), "100 експрес-уроків української" (2016), пише Вікіпедія.

Раніше Авраменко пояснив, як сказати українською "насильно мил не будешь". В українській мові є одразу кілька дуже цікавих виразів, якими легко можна замінити російський вислів.

Також мовознавець пояснив, як правильно варити каву чи заварювати. Тут все залежить від процесу приготування кави, тому правильно казати і так, і так.

Вас також зацікавить:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти