Українцям у грудні перерахують соцстандарти: кому підвищать виплати, субсидії та пенсії

19 листопада 2022, 09:42
У грудні проведуть останню індексацію доходів у 2022-му.В результаті збільшиться більшість соціальних виплат (разом із зростанням соцстандартів).
Пенсії, песионерка
Українцям у грудні перерахують соцстандарти / колаж УНІАН

В Україні в грудні проведуть останню індексацію доходів у нинішньому році - в результаті чого збільшиться більшість соціальних виплат (разом із зростанням соціальних стандартів), повідомляє портал "Оглядач".

Прожитковий мінімум підвищать для всіх категорій українців. Для пенсіонерів цей показник збільшиться на 66 гривень і досягне 2093 гривень. До аналогічної суми збільшиться і мінімальна пенсія.

Прожитковий мінімум для дорослого українця збільшиться з грудня нинішнього року на 84 гривні і досягне 2684 грн.

Відповідно, збільшаться і деякі соціальні виплати. Наприклад, батьки-вихователі мають право отримувати один прожитковий мінімум (виплата збільшиться з 2600 до 2684 грн), а просто вихователі будуть отримувати 13 420 грн.

Від прожиткового мінімуму для дітей в першу чергу залежить розмір виплати аліментів. За законом, мінімальний розмір не може бути нижче 50% від прожиткового мінімуму. В результаті розмір аліментів збільшиться:

  • для дітей до 6 років - від 1105 до 1136 грн;
  • для дітей від 6 до 18 років - від 1 372 до 1 416,5 грн.

Нагадаємо, раніше представники Пенсійного фонду розповіли, що після досягнення пенсійного віку пенсія українцям призначається навіть у тому випадку, якщо люди були змушені покинути Україну через російсько-українську війну.

Трохи пізніше міністр соціальної політики Марина Лазебна заявила - до кінця воєнного стану в Україні автоматично продовжать виплату всіх допомог - і соціальних допомог, і субсидій.

Як каже чиновниця, в цей час в Україні соцдопомогу в різних розмірах отримують приблизно 6 мільйонів чоловік. Ще близько 11 мільйонів осіб, згідно з даними Пенсійного фонду, отримують пенсії.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти