Фінансування пенсій збільшили: в ПФУ розповіли, на скільки більше українці отримали в червні

25 червня 2022, 12:32
За повідомленням держкомпанії "Укрпошта", станом на 23 червня, її співробітники доставили 69,80% профінансованої ПФУ суми пенсій на перший місяць літа.
Підвищення пенсії в Україні в грудні 2021
У ПФУ розповіли, на скільки більше українці отримали в червні / колаж фото ua.depositphotos.com

Український пенсійний фонд минулої п'ятниці, 24 червня, закінчив фінансування пенсій за перший місяць літа. Про це повідомляють представники пресслужби ПФУ.

Є інформація, що на пенсійні виплати за червень було спрямовано 51,2 млрд гривень (помітно більше, ніж у травні ‒ 48,7 млрд гривень).

Всього було направлено:

  • 12,0 млрд гривень - на виплату пенсій через держкомпанію"Укрпошта",
  • 39,2 млрд гривень - через уповноважені банки.

Дані фінансові установи зарахували на рахунки пенсіонерів 100% виплат. За повідомленням держкомпанії "Укрпошта", станом на 23 червня, її співробітники доставили 69,80% профінансованої суми за перший місяць літа.

читайте такожПідвищення пенсій у липні може зірватися: у Мінсоцполітиці назвали причину

Нагадаємо, раніше представники ПФУ розповіли, що після досягнення пенсійного віку пенсія українцям призначається навіть у тому випадку, якщо люди були змушені покинути Україну через російсько-українську війну.

Трохи пізніше міністр соціальної політики Марина Лазебна заявила - до кінця воєнний стан в Україні автоматично продовжать виплату всіх допомог - і соціальних допомог, і субсидій.

Як каже чиновниця, в цей час в Україні соцдопомогу в різних розмірах отримують приблизно 6 мільйонів осіб. Ще близько 11 мільйонів осіб, згідно з даними Пенсійного фонду, отримують пенсії.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти