В Україні підвищили пенсії: кому з українців пощастило

10 жовтня 2022, 08:59
20312
Мінімальна пенсія для людей старше 70 років складе саме 3 тисяч гривень з 1 жовтня 2022 року (підвищать тим, у кого раніше вони були менше).
Пенсія, трудова
В Україні підвищили пенсії: кому з українців пощастило / УНІАН / https://ua.depositphotos.com/

В Україні з 1 жовтня пенсії підвищили відразу кільком категоріям населення - такий стан речей пов'язаний з переглядом мінімальних зарплат, а також вже із затвердженими програмами підвищення соцвиплат, повідомляє "Обозрєватєль".

На підвищення можуть розраховувати деякі військові пенсіонери. Мінімальні виплати для людей, які стали інвалідами в результаті військових дій (в залежності від групи інвалідності та військового звання) отримуватимуть мінімум 6 532, 50 гривень (замість колишніх 4 396 гривень).

Крім того, пенсіонери старше 70 років, які виконали вимоги по стажу і отримують менше 3 тисяч грн, можуть розраховувати на додаткові виплати.

Мінімальна пенсія для них складе саме 3 тисяч грн з 1 жовтня (підвищать тим, у кого раніше вони були менше).

При цьому, якщо немає необхідного трудового стажу:

  • пенсіонерам віком від 70 до 80 років встановлять мінімальну виплату в розмірі 2500 грн;
  • пенсіонерам віком від 80 років - 2600 грн.

Крім, в жовтні в Україні сталося підвищення мінімальної зарплати всього на 200 грн ‒ з 6500 до 6700 грн. Але, з урахуванням рівня інфляції, яка в поточному році склала більше 30%, таке підвищення на 3% навряд чи стане помітно для українців.

Нагадаємо, раніше представники Пенсійного фонду розповіли, що після досягнення пенсійного віку пенсія українцям призначається навіть у тому випадку, якщо люди були змушені покинути Україну через російсько-українську війну.

Трохи пізніше міністр соціальної політики Марина Лазебна заявила - до кінця воєнний стан в Україні автоматично продовжать виплату всіх допомог - і соціальних допомог, і субсидій.

Як каже чиновниця, в цей час в Україні соцдопомогу в різних розмірах отримують приблизно 6 мільйонів чоловік. Ще близько 11 мільйонів чоловік, згідно з даними Пенсійного фонду, отримують пенсії.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти