Вбивство Татарського може стати переломним моментом для РФ у війні з Україною - Bloomberg

4 квітня 2023, 07:37
1437
Татарський вів Telegram-канал, де критикував військове керівництво за невдачі на полі бою. Його ліквідація може бути пов'язана з розбірками груп всередині РФ.
Владлен Татарський
Владлен Татарський був убитий внаслідок вибуху 2 квітня / Фото Telegram

Ліквідація російського топ-пропагандиста Владлена Татарського (справжнє ім'я Максим Фомін) може бути пов'язана з розбірками груп всередині РФ. Є ймовірність, що його вбивство може стати переломним моментом для країни-агресора РФ у війні проти України.

Як пише видання Bloomberg, вибух, в результаті якого загинув російський "воєнкор", стався в рідному місті кремлівського диктатора Путіна Санкт-Петербурзі, в ресторані, пов'язаному з керівником ПВК "Вагнер" Євгеном Пригожиним. Найманці цієї групи вже багато місяців безуспішно намагаються захопити Бахмут на Донбасі.

Фомін вів Telegram-канал, який користувався популярністю в РФ (понад 570 тисяч підписників), де останнім часом різко критикував військове керівництво окупантів за невдачі на полі бою.

відео дня

Інші російські пропагандисти також почали скаржитися, що РФ загрожує неминуча військова поразка, адже Україна накопичує сили та бронетехніку і готує контрнаступ.

"Прорив України в масштабах минулого року, коли вона повернула собі Харківську область і Херсон, найімовірніше, ще більше посилить напруженість між конкуруючими угрупованнями в Росії через відповідальність за невдалу війну", - пише видання.

Видання пише, що насправді для Росії все йде зовсім не так, як планували в Кремлі.

"Тепер Україна готується повернути собі окуповані території, Путін звинувачується у військових злочинах, а Татарський мертвий. Москва звинуватила у вбивстві Україну. Незалежно від того, хто несе відповідальність, з того часу, як Путін почав вторгнення, здається, що все йде не так, як очікувала Росія", – зазначає Bloomberg.

Вбивство Владлена Татарського - що відомо

У неділю, 2 квітня, в Санкт-Петербург стався вибух в кафе Street food bar. Внаслідок інциденту загинув російський "військовий кореспондент" і пропагандист Владлен Татарський (справжнє ім'я – Максим Фомін), який проводив у закладі творчий вечір на тему "Є така професія воєнкор". Ще 30 людей отримали поранення.

РосЗМІ пишуть, що причиною вибуху могла стати статуетка, яку принесла і вручила пропагандисту Татарському одна з відвідувачок.

Пропагандистське видання РІА Новости писало, що подаровану статуетку оглядали перед врученням, а дівчина, яка принесла її, була знайома організаторам.

За фактом вбивства Татарського в РФ було порушено кримінальне провадження за статтею 105 КК.

До слова, кафе, в якому стався вибух, знаходиться в 1,5 км від квартири Путіна в Пітері, яка тепер належить його колишній дружині, а саме кафе належить ексзятю Пригожина.

Слідчий комітет країни-агресора РФ 3 квітня заявив про затримання 26-річної мешканки Санкт-Петербурга Дар'ї Трепової, яку підозрюють у вбивстві Татарського. Крім того, Національний антитерористичний комітет РФ звинуватив Україну у вбивстві пропагандиста.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти