Росія звинуватила США в порушенні кордону, військовому аташе вручили ноту

12 лютого 2022, 20:16оновлено 12 лютого 2022, 21:05
Екіпаж підводного човна США проігнорував вимоги російської сторони про те, що судно має спливти.
Росія США, Прапор
Росія звинуватила США в порушенні кордону / pixabay

У Міноборони РФ повідомили про те, що нібито виявили у своїх територіальних водах підводний човен Військово-Морських сил США. У зв'язку з цим американському військовому аташе вручили ноту протесту, повідомляє пресслужба російського відомства.

"12 лютого о 10:40 (мск) в районі проведення планового навчання сил Тихоокеанського флоту в територіальних водах РФ в районі острова Уруп Курильської гряди був виявлений підводний човен ВМС США типу Вірджинія, - йдеться в повідомленні.

У відомстві додали, що екіпаж підводного човна США проігнорував вимоги російської сторони про те, що судно має спливти.

відео дня

Представнику апарату військового аташе з питань оборони при Посольстві США в Москві вручили ноту зв'язку з порушенням американським підводним човном територіальних вод Росії.

При цьому в Міноборони РФ заявили, що дії американського підводного човна розцінюються як грубе порушення норм міжнародного права.

"Провокаційні дії підводного човна ВМС США створили загрозу національній безпеці РФ. Міноборони Росії наполягає на необхідності вжиття заходів з боку США для виключення подібних ситуацій у майбутньому", - заявили у відомстві.

Загроза вторгнення Росії в Україну

Раніше спецслужби США оприлюднили термінове попередження союзникам по НАТО про напад Росії на Україну - вони відзначили, що вторгнення може відбутися в найближчу середу, 16 лютого. Таку інформацію оприлюднило видання Spiegel з посиланням на дані ЦРУ і американських військових.

Радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван також під час брифінгу заявив про наближення нападу, проте назвав іншу можливу дату. За його словами, військове вторгнення може відбутися ще під час проведення Олімпійських ігор у Пекіні, тобто до 20 лютого.

Пізніше стало відомо, що в ЄС і Великобританії не погодилися з прогнозом Байдена щодо можливого нападу на Україну найближчим часом. Відзначається, що президент США Джо Байден під час відеоконференції з лідерами країн ЄС і НАТО назвав можливою датою вторгнення Росії в Україну 16 лютого. Після цього Брюссель і Лондон сказали, що вони по-іншому інтерпретують розвідувальні дані.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти