Політолог спрогнозував, коли у США домовляться про допомогу Україні

6 лютого 2024, 10:28
429
Як каже Андрій Золотарьов, у влади України головне - не допустити обвалу фронту і жорсткої політичної турбулентності в Києві.
Конгрес США, Золотарьов
Наше завдання - протриматися до виборів президента США - Андрій Золотарьов / колаж Главред, колаж Главред, фото УНІАН і ua.depositphotos.com

В умовах політичної турбулентності, яка зараз спостерігається в американському парламенті, у влади України головне завдання - обвалу фронту і жорсткої політичної конкуренції в Києві. Про це в інтерв'ю Главреду розповів директор аналітичного центру "Третій сектор", політолог Андрій Золотарьов.

"Наше завдання - не зірватися в штопор за цей час: не допустити обвалу фронту і жорсткої політичної турбулентності в Києві, щоб у гонитві за булавою не втратити Україну. У нашій історії це вже бувало: згадайте історію Української Народної Республіки, історію часів Гетьманщини після Богдана Хмельницького - все обернулося Руїною. Наше завдання - протриматися до виборів президента США, навіть до кінця 2024 року. Після цього можуть виникнути варіанти і для політичного врегулювання, і для припинення вогню. Зараз це просто нереально", - сказав експерт.

відео дня

Хто такий Андрій Золотарьов

Андрій Володимирович Золотарьов (нар. 15 травня 1965, Дніпропетровськ) - український політолог, керівник Центру "Третій сектор". Політконсультант Олександра Рябченка (1994), Володимира Литвина (1994), Юлії Тимошенко (1996-97), повідомляє Вікіпедія.

Допомога Україні від США

Військову допомогу Києву від Сполучених Штатів призупинено, оскільки в Конгресі досі не проголосували за її продовження. Республіканці вимагають, щоб пакет законопроєктів включав розв'язання міграційних проблем на кордоні з Мексикою і відмовляються голосувати.

Сенат США представив законопроєкт про допомогу Україні, яким передбачено 60 мільярдів доларів для Києва. Президент Джо Байден звернувся до Конгресу і закликав американських законодавців якомога швидше проголосувати за ініціативу.

Спікер Палати представників Майк Джонсон раніше заявив про підготовку голосування за допомогу США Ізраїлю без України. Однак в адміністрації Байдена підкреслили, що виступають проти такого голосування.

Вас можуть зацікавити такі матеріали:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти