У США затягують допомогу Україні, до Байдена їде Шольц: у Bloomberg дізналися деталі

27 січня 2024, 13:16
Канцлер Німеччини Олаф Шольц збирається приїхати до Сполучених Штатів уже в першій половині лютого, щоб поговорити з Джо Байденом, пишуть журналісти.
Байден, Шольц
Шольц поїде до Байдена обговорювати допомогу Україні - ЗМІ / Колаж: Главред, фото: Офіс президента України

Німецький канцлер Олаф Шольц у першій половині лютого має намір відвідати США, щоб зустрітися з американським президентом Джо Байденом і обговорити питання подальшої військової підтримки України. Зустріч відбудеться через затягування Конгресом голосування щодо допомоги Києву.

Як повідомляє Bloomberg, візит канцлера ФРН Шольца до Вашингтона планується на першу половину лютого. Глава німецького уряду має намір обговорити з Байденом питання подальшої підтримки України.

Журналісти акцентували увагу на тому, що візит пов'язаний із ситуацією, в рамках якої Конгрес США досі не ухвалив рішення щодо фінансування допомоги Києву.

відео дня

Допомога Україні від США

Конгрес не голосує за подальшу допомогу Україні через політичні протиріччя між демократами і республіканцями. Зокрема, республіканці вимагають, щоб ініціатива передбачала розв'язання міграційних проблем на кордоні з Мексикою, і відмовляються голосувати без включення цього питання до законопроєктів.

США допоможуть перемогти Україні у війні шляхом подальшого фінансування військової допомоги, заявив помічник держсекретаря Джеймс О'Браєн. Він пояснив, що Київ користується великою підтримкою в Конгресі і позитивне голосування - лише справа часу.

У США досягли угоди щодо кордону, написали журналісти CNN. Домовленості можуть оприлюднити вже наступного тижня. У Сенаті сподіваються, що це розблокує пакет законопроєктів, які включають допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти