Пєсков видав в ефірі брехню щодо того, чому ООН не пустили на Херсонщину

19 червня 2023, 16:08
Дмитро Пєсков ще раз заявив про "постійні провокації" нібито з боку України, попутно ще й збрехавши про "обстріли цивільних об'єктів".
ООН, Пєсков
Кремлівський спікер ще раз заявив про "постійні провокації" нібито з боку України / колаж Главред, фото УНІАН

Прессекретар диктатора РФ Дмитро Пєсков озвучив нову лицемірну методичку Кремля - він заявив, що російські окупанти не пустять представників ООН на підтоплені після підриву росіянами Каховської ГЕС території лівого берега Херсонщини, бо тим "важко гарантувати безпеку". Саме так у понеділок, 19 червня, слова Пєскова поширили пропагандистські ЗМІ країни-агресора РФ.

Кремлівський спікер ще раз заявив про "постійні провокації" нібито з боку України, попутно ще й збрехавши про "обстріли цивільних об'єктів" і пославшись на "інші нюанси".

"Тут це все дуже складно, дуже складно забезпечити їм [представникам ООН - Главред] безпека", - сказав він.

До того гуманітарний координатор місії ООН в Україні Деніз Браун заявила, що російські окупанти відмовили представникам організації в пропуску на райони Лівобережжя Херсонської області, які сильно постраждали після підриву Каховської ГЕС.

Підрив окупантами дамби Каховської ГЕС

У ніч на 6 червня російські окупаційні війська підірвали Каховську ГЕС. За даними ГУР Міноборони, підрив стався близько 02:30 ночі.

В Укргідроенерго повідомили, що вибух стався в машинному залі. Каховська ГЕС повністю зруйнована. Станція відновленню не підлягає.

Через підрив дамби Каховської ГЕС на великій території виникли проблеми з питною водою. Так, води для більшої частини Кривого Рогу залишилося на півтора місяці, і це лише за умови економного споживання.

Нещодавно міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомив, що в результаті підриву Каховської ГЕС загинули щонайменше 5 осіб. Також вважаються зниклими безвісти щонайменше 13 осіб.

Секретар РНБО Олексій Данілов вважає, що російські окупанти підірвали греблю Каховської гідроелектростанції за наказом російського диктатора Володимира Путіна. Таку вказівку точно віддавали з кабінету президента РФ, адже такі рішення не приймаються на інших рівнях, навіть на рівні міністра оборони країни-агресора РФ Сергія Шойгу.

Дивіться відео про те, що буде з Кримом після підриву Каховської ГЕС:

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти