Кім розповів про шалену паніку серед окупантів: "Вони тікають, кидають все"

6 червня 2023, 11:01
За наявними даними з російської сторони, окупанти були зовсім не готові до руйнування дамби.
Виталий Ким Каховская ГЭС
Кім вважає. що росіяни не розраховували на такий масштаб руйнувань / Колаж: Главред, скріншоти

Українська влада готувалася до можливого теракту росіян на Каховській ГЕС і працює згідно з планом. Натомість, судячи з усього, російські окупаційні війська не були готові до власного теракту. Про це повідомив голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім.

"Стався теракт на Каховській ГЕС. Станом на зараз всі служби готові абсолютно, працюємо в тісній співпраці з херсонськими колегами, урядом - зі всіма. Тобто ми зараз готові до наслідків більших, ніж вони будуть насправді. Всі точки розгорнуті, автобусні маршрути пропрацьовані", - наголосив Кім.

відео дня

Натомість він зазначає, що за наявними в нього даними з російської сторони, окупанти були зовсім не готові до цієї ситуації.

"В них паніка, виїжджають, кидають все. Я вважаю, що вони хотіли щось пошкодити на Каховській ГЕС, і як завжди у них все пішло не так. Тобто сталося непередбачуване, воно прорвалося. Тому що наслідки цього - це відсутність, перш за все, води в Криму, і вони не знають, що з цим робити, та ситуація на лівому березі Дніпра погіршилася. Тому з нашого боку виконується все, ми до цього готові. З російської сторони, на щастя, все погано", - заявив голова Миколаївської обласної військової адміністрації.

Підрив Каховської ГЕС: які наслідки

Російські окупаційні війська підірвали Каховську ГЕС. За даними ЗМІ, крім дамби, росіяни підірвали турбіни та генератори Каховської ГЕС. На Каховській ГЕС зруйновані 11 з 28 прольотів, в зону підтоплення можуть потрапити 80 населених пунктів.

Внаслідок підриву машинного залу зсередини Каховська ГЕС повністю зруйнована. Станція відновленню не підлягає. Про це заявили в пресслужбі Укргідроенерго.
Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк в сервісі мікроблогів Twitter заявив, що країна-агресор Росія підірвала дамбу Каховської ГЕС з метою перешкодити наступу ЗСУ та перехопити інформаційну ініціативу.

Читайте більше про підрив дамби:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти