"Колапс нагряне дуже скоро": росіяни поголовно скаржаться на затримки зарплат

14 липня 2022, 19:58
За словами фахівців, така ситуація в Росії - тільки початок, це ефект від впроваджених санкцій і війни в Україні.
затримка зарплат, Росія
Росіяни скаржаться на затримки зарплат / Новини Запоріжжя

Мешканці десятка різних регіонів РФ масово скаржаться на тривалі затримки зарплат, повідомляє Сибір.Реалія. Відомо, що працівникам лікарень і шкіл істотно урізали надбавки.

Юристи відзначають, що шанси домогтися кровно зароблених коштів є тільки у співробітників комерційних компаній – в позові проти держустанов суди встають на бік роботодавця.

За словами фахівців, така ситуація в Росії - тільки початок, це ефект від запроваджених санкцій і війни в Україні.

відео дня

Наприклад, за словами співробітників однієї з будівельних компаній, зарплату не платять вже з квітня.

"Спочатку керівництво вмовляло - мовляв, дивіться, як ціни на матеріали зросли, увійдіть в положення. А тепер – все, в хід пішли погрози, – розповідає виконроб однієї з будівельних компаній Іркутська Олексій К. – звичайно, ми зверталися до прокуратури, але толку наразі немає. Мабуть, доведеться через суд намагатися. Це, звичайно, дорого, але іншого виходу не бачимо, адвоката на всіх наймемо".

За інформацією Росстату, на початок травня 2022 року сумарна заборгованість по заробітній платі в країні склала 889 мільйонів рублів. Найчастіше на борги по зарплатах скаржаться співробітники комерційних підприємств, говориться в звіті наглядового органу. Найбільша сума заборгованості в Росії відзначена в Хабаровському краї-58,8 мільйона.

Також скаржаться на невиплату зарплат і працівники держпідприємств - через несвоєчасне отримання держкоштів борг на травень становить лише 1 млн руб. з 889 млн руб.

"Три місяці-квітень, травень, червень – зарплату не платили взагалі! - каже дружина одного з музикантів Петербурзького цирку Тетяна. - Керівництво повідомляло, що нібито перевело гроші диригенту. І не виплатив їх вже він. Той стверджував, що нічого не отримав. Ясна річ, що довіри не було, так як хто буде тримати на посаді людини, якщо він нібито обманює, та ще й продовжувати кілька місяців переводити йому гроші на чужі зарплати. По-моєму, брехуни тут очевидні, але втрачати Це місце ніхто з постраждалих не хотів, тому навіть умовити їх в прокуратуру звернутися я не змогла. Музикантам знайти стабільний заробіток в культурній столиці дуже важко. Підробітки нестабільні, а конкуренція висока. Тому хлопці і погодилися працювати "в сіру" - адже ніхто з них офіційно не оформлений в штат, тому і гроші ось так" криво", через диригента, отримували. Нещодавно їм нарешті частину заробленого заплатили. Але хто дасть гарантію, що це не повториться?"

Медпрацівники районної лікарні в Республіці Алтай розповідають, що їм недоплачують вже п'ятий місяць.

Найбільші борги по зарплаті накопичили:

  • обробні виробництва-55,4%
  • будівництво – 12,1%
  • сільське господарство, мисливство та лісозаготівлі-8,5% від загальної суми заборгованості;
  • водопостачання, збір та утилізація відходів на четвертому-5,8%,
  • транспорт-5,4%.
  • видобуток корисних копалин і 4,4% від загальної суми боргу по зарплатах.

Раніше Главред писав про те, що на тлі повномасштабної війни проти України, більше половини громадян Росії на сьогоднішній день не готові жертвувати на свою армію ні копійки, йдеться в результаті соцопитування.

"Лише 8,4% опитаних заявляють про готовність віддавати більше 10% свого доходу на озброєння армії. 63,4% росіян готові віддавати шиш", - пише засновник проекту, опозиційний політик Олексій Міняйло.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти